Évet kezd a Fordan táncklub vasárnap

2024. február 24. 20:00 2024. feb. 24. 20:00

Hagyományosan, minden évben február végén rendezik a Fordan Táncklub 2024-es verseny szezonját. Ezúttal a PTE TTK Papp Gábor Sportcsarnokban február 25én . Ezzel a rendezvénnyel kezdődik a Fordan Táncklub 2024-es versenyszezonja.

Ezzel a rendezvénnyel kezdődik a Fordan Táncklub 2024-es versenyszezonja.

A tervek szerint rekord létszámú Fordanos táncos népesíti be az egyetemi csarnokot

A rendezvényről  Papp Viktor edző és egyesületi elnök beszélt lapunknak

 

 

A Pécsi Fordan Táncklub hagyományos Félévzáró Gáláján, amit ezúttal a PTE TTK Papp Gábor Sportcsarnokban rendeznek a várhatóan szépszámú közönség előtt. 2024-ben több közönségcsalogató rendezvény is várja Pécs város táncsportot szerető közönségét. Két Fordanos Gála, két Fashion Street Dance Magyar Kupa és Csapatbajnokság, egy Nyílt Nap és Bemutató, valamint egy Karácsonyi Jótékonysági Gála rendezői lesznek. Az első állomás, a komoly hagyományokkal rendelkező Félévzáró Gála február 25 - én, vasárnap 16 órakor kezdődik a PTE TTK Papp Gábor Sportcsarnokban. A gálának kettős célja van. Egyrészt a versenyző csoportoknak egy szezon előtti erőfelmérés, hiszen már márciusban utaznak több kvalifikációs versenyre, amelyek meghatározzák a későbbi országos vagy nemzetközi szereplésüket. Másrészt szerepeltetni azokat a táncosokat, csoportokat, akik még nem versenyeznek, viszont a sportcsarnokban éles helyzetben remek bemutatkozási lehetőség kapnak. A Fordan Táncklub Félévzáró Gálája két részből fog állni, 1 – 1 rész kb. másfél órás lesz. A gálán összesen 310 táncos 46 produkciója fog bemutatkozni, a pécsieken kívül pécsváradi csoportok is. Fellépnek az akrobatikus rock ’n’ roll párosok és formációk minden korosztályban, valamint jelentős létszámmal szerepelnek a klub Fashion Street Dance táncosai is. Láthatjuk a klub elitjének számító un. referencia csoportot is, akik Majorlaki Ágnes látványos koreográfiájával fogják megnyitni a gálát.

A Félévzáró Gálán a legifjabbak a Magyar Lajos utca óvoda Ovi Rocky-sai, valamint a Fordan Tánccentrum Aprock fantázia nevű gyerkőcei lesznek. A legidősebbek pedig az 50 év feletti boogie woogie táncosok, Tóth Tamás és Tóthné Láng Andrea lesznek, de a Dance for Ladies felnőtt női fashion street dance formáció is nagy részt ’30-as és ’40-es hölgyekből áll. A nyitószám, a csapatok bevonulása és az oktatók bemutatása után az első műsorszám egy Elvis Presley adaptáció lesz MindentElvisz címmel és szintén Majorlaki Ágnes munkáját dicséri. Papp Viktor főrendező azt is elmondta, hogy a színes tánc kavalkádban várhatóan mindenki megtalálja a számára legkedvesebb táncműfajt, vagy éppen tánccsoportot. Eddigi tapasztalatai szerint a Félévzáró Gála komoly közönségsikerre számíthat, hiszen a szülők, hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi szimpatizáns is látogatja a klub rendezvényeit. A rendezők minden fellépőt apró ajándékkal lepnek meg, valamint fellépés után minden táncos színes emléklapot kap. A műsorszámok a Pécsi Fordan Táncklub 17 oktatójának, edzőjének és asszisztensének munkáját dicséri. A rendezők ezúttal is számítanak a közönség aktivitására. A Gála ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség a közönség részéről. Este fél 7 körül derül ki, hogy ki a nézők kedvenc csoportja, párosa, vagy táncosa. A győztes csapat egy óriási serleggel lesz gazdagabb, a csapat tagjai pedig egyedi érmet fognak kapni a rendezőktől. Mint minden Fordanos rendezvényen, ezúttal is értékes

ajándékokat sorsolnak ki a rendezők a lelkes szavazók között, mondta el az eseményről Papp Viktor klub elnök..