NKA Pécs női kosarasainak a triplái záporoztak a Szigetszentmiklós zsákjába, az NKA férfiak Kecskeméten egy ponttal maradtak alul

2023. december 11. 09:46 2023. dec. 11. 09:46

Ritkán fordul elő, hogy egy klub két csapata is az élvonalban egy időben játszik. Pénteken este 18 órakor kezdett Szigetszentmiklóson, az NKA Universitas Pécs női NB I.-es kosárlabada csapata. Ugyanebben az időben a férfiak Kecskeméten léptek pályára. Az előzetes elvárások szerint mindkét csapat szurkolói győzelemre számítottak, ám a férfiak egy pontos vereséget szenvedtek.

BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós - NKA Universitas Pécs 56-78

(19-29, 10-20, 12-16, 15-13)

Az alapszakasz feléhez közelednek a Női NB.I.-ben is a csapatok. A papíron könnyebb ellenfelek következnek. Az NKA Universitas Pécs csapata számára: a Vasas Akadémia elleni sima győzelem után pénteken este a Szigetszentmiklós következett. A BKG harmadik idényét tölti az élvonalban, ebben a szezonban mindössze egy mérkőzést tudott megnyerni, a sereghajtó, győzelem nélkül álló Ceglédet múlták felül 70-53 arányban, emellett öt vereséget jegyeznek a nevük mellett. A múlt héten a TFSE-MTK vendégeként kapott ki a BKG 90-49-re, és a hét elején beadta lemondását Gedei Tibor, aki hat és fél éven át volt a vezetőedzője az együttesnek. A szakember pótlását házon belülről oldották meg, Riskó Dávid és Nyulasi Barbara irányítják a továbbiakban a csapatot,


- Nagyon fontos bajnoki mérkőzés áll előttünk, pénteken a BKG-hoz utazunk, akik most új edzővel készülnek, ez mindig kétélű szituáció lehet – kezdte a gondolatsort Iványi Dalma, másodedző a szigetszentmiklósi összecsapás kapcsán a csapat internetes oldalán. - Ezért is fontos, hogy negyven percen keresztül, már az elejétől kezdve koncentráltan, fegyelmezetten játszunk. Hasonlóan ahhoz, ahogy a Vasas ellen is megvalósult a mérkőzés nagy részében. Most is lényeges lesz, hogy mi irányítsuk a játék ritmusát. Ehhez szükség lesz a kemény, agresszív védekezésre és támadásban is okosan, fegyelmezetten kell játszanunk. Nagyon szeretnénk győzni és meg is kell nyernünk ezt a mérkőzést azért, hogy jó pozícióban legyünk az első kör után. Abba a ritmusba kell kerülnünk és maradnunk is, amiben szeretnénk lenni.

Az eddigi öt egymás elleni meccsünk mindegyikét megnyertük, bár volt több szorosabb találkozó is, amikor 8 illetve 6 ponttal győztünk, az utóbbi csaták már 30 (57-87) illetve a Magyar Kupa negyeddöntő 43 pontos (87-44) sikerünket hozta.
Az NKA igazi csapatjátékot mutatott be. Többen is 10 pont felett szórtak. A vendéglátoknál a litván Santa Baltkojiené 19 pontot szerzett.

 
 Pécs pontszerzői: WENINGER 12/6, KISS A. 11/3, OLAWUYI 10/6, MÉRÉSZ 10, Tadic 9/3, Williams 8, Laczkó 5, Wallace 2.

 

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–NKA Universitas Pécs 71–70 férfiak

 

(20–16, 15–12, 18–15, 18–27)

Nagyon jó passzban van az NKA Universitas Pécs NB I-es férfi kosárlabda csapata. Az utóbbi időben, sorra aratja a szebbnél szebb győzelmeket, s ennek köszönhetően már a hetedik helyen áll a tabellán. Péntek este a 11. fordulóban a Kecskemét vendégei voltak, vagyis a sereghajtó otthonában léptek pályára, természetesen azzal a céllal, hogy jobbnak bizonyuljanak az ellenfelünknél. A mérkőzés a 40. perc végén dőlt el a hazaiak javára

 

Az elmult három fordulóban hibátlan teljesítményt nyújtott a pécsi együttes. Megverte a Budapesti Honvédot hazai pályán, aztán Szegeden megszerezte első idegenbeli győzelmét, majd az NKA Arénában két vállra fektette az Oroszlányt.

A zsinórban negyedik, összességében a hatodik győzelmét Kecskeméten harcolhatja ki az NKA Universitas Pécs, ami biztosan pokoli nehéz lesz. Leendő ellenfél ugyanis utolsó a tabellán, a sorsába viszont természetesen nem hajlandó beletörődni, ezért változtatások történtek a szakmai stábban: a vezetőedző, Forray Gábor jelezte a klub szakmai igazgatójának, Sztojan Ivkovicsnak, hogy némi pihenésre van szüksége, amit elfogadtak. Nem sokkal később aztán bejelentették, hogy a korábbi szövetségi kapitány ül le a kispadra – vagyis nagyon tapasztalt szakember vezette az NKA elleni mérközést. Amely jelenleg valóban nagy bajban van, hiszen a tíz bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni: az első fordulóban a Sopront otthon, a hetedikben az Oroszlányt idegenben verte, a legutóbbi három meccsét viszont elveszítette.

Bár a tabellán elfoglalt helyezés nem ezt mutatja, de egy jó csapattal fogunk találkozni Kecskeméten – fogalmazott a pécsi vezetőedző, Goran Tadic. A csapat internetes oldalán– A leendő házigazdák tapasztaltak, a játékosaik nagyon jó egyéni adottságokkal rendelkeznek, ám ahogy az eredményeik is mutatják, most nincsenek jó formában. Az biztos, hogy az edzőváltás miatt változni fog valami Kecskeméten, ebből is fakadóan nehéz meccsre számítunk, nagy kihívás lesz ez a bajnoki. A tapasztalat a hazaiak mellett szól, ezen a mérkőzésen ez nagyon fontos tényező lehet, de hiszünk a csapatunkban, hiszünk magunkban, bátran megyünk oda, próbára akarjuk tenni ellenfelünket. Sok olyan játékosunk van, akik jó teljesítményt nyújtanak, úgyhogy van okunk a bizakodásra. Hosszú a szezon, vannak hullámhegyek, hullámvölgyek, nekünk az elsődleges célunk pedig az, hogy minden meccsen fejlődjünk, hogy jobbak legyünk, és persze a lehető legjobb helyezést érjük el a tabellán!

Kecskemét: Sinik 8/3 Bogues 8,, Ivkovic 4/3, Kucsera 7/3, Karahodzsics 7. Csere: Wittmann 17/6, Dramicanin 16, Lawrence 3, Tóth Barna 1. edző: Sztoján Ivkovics

Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzaic 17/9, Scherer 4/3, Durmo 14, Meleg -. Csere: Manjgafic 14/6, Nikolic 12/3, Kovács P. 6, Hockerup-Fischer 1, Lados -, Herger -, Benke -.edző: Goran Tadic

 


Ivkovic Stojan, a Kecskemét vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek az eddigi eredményeikhez és a mostani játékhoz is. Nekünk fizikálisan fejlődnünk kell, hogy bírjuk a végjátékokat is. Fejben is összpontosítanunk kell, mert nagy nyomás alatt már nehezebben ment, hibáztuk a ziccereket sorba. A hozzállással elégedett voltam. Támadásban jól muzsikáltunk, a védekezésünkkel nem voltam elégedett, mert túl sok pontot kaptunk. Köszönöm a közönségünknek. Kecskemét példa lehet mindenkinek, hogy a nehéz szituációkban is összefognak az emberek.


Goran Tadic, a NKA vezetőedzője: Gratulálok a KTE-nek. Mindkét csapatnak fontos volt ez a meccs, amely kemény ütközetet hozott. Nagyon szorosan, agresszívan védekeztek a kecskemétiek, és az egyetlen esélyünk a hárompontosok lettek volna, amiben ma nagyon rosszul teljesítettünk. Harcoltunk a végéig, és harcolni is fogunk a következő meccseinken is.


Rastko Dramicanin Kecskemét játékosa: Nagyon fontos győzelem volt a mai, örülünk, hogy sikerült nyerni a Pécs ellen. Keményen kell dolgoznunk tovább, és akkor az eredmények is jönni fognak. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak most is, sokat jelentett számunkra, közös a mai győzelem.


Hockerup Fisher Dávid NKA játékosa : Nagyon kemény meccs volt, sajnos nem mentek a dobások. Büszke vagyok a srácokra, hogy vissza tudtuk magunkat küzdeni. Kicsin múlt a végén, ilyen a kosárlabda.

 

Szerző: Szabó Ferenc