Öt góllal tömte ki a PMFC a Kozármislenyt

2020. július 18. 14:09 2020. júl. 18. 14:09

A 90 percet végigtámadó PMFC az öt gól mellett rúgott lesgólt is, de több nagy helyzetet elpuskázott. A vendég Kozármisleny védősora szombaton délelőtt a PMFC-pályán nem a legjobb formáját mutatta.

Nem sokat kellett várni a gólra a PMFC-Kozármisleny edzőmérkőzésen az első gólra. A piros-feketék már az első percben két szögletrúgást végeztek el. Az ötödik percben a 16-os vonal közelében Kónyát felvágták, az elkövető sárgát kapott. A nagy erővel végrehajtott szabadrúgás a sorfalról kipattant 22 méterre, az ott álló Óvári a bal alsóba helyezte a labdát, 1-0 a PMFC javára.

A mislenyi csapat egy része - Fotó: Pécsi STOP
PMFC - Fotó: Pécsi STOP

A 13. percben ismét nagy lehetőség kecsegtetett, a vendégkapus távol volt a kapujától. Geiger az üres kapuba fejelt, ám a vendégek egyik védője utolsó pillanatban fejjel mentett.

A 18. percben alapvonal közeléből a PMFC dobhatott be oldalvonalról, Kónya közelről a léc alá fejelte a labdát, 2-0 a PMFC-nek.

Itt még kevesen vannak a lelátón, de végül egész szép közönség jött össze - Fotó: Pécsi STOP

Az első félidőben a Stadion utcába kilátogató közel 800 szurkoló szikrázó mérkőzést látott. Mindkét oldalon keményen játszottak a labdarúgók, a pécsiek több helyzetet értek el.

A második félidő 57. percében Óvári rúghatott szabadrúgást a kaputól 20 méterre. Nagy erejű lövése a léc alatt vágódott a gólvonalon túlra, 3-0 a pécsieknek.

Fotó: Pécsi STOP
Mislenyi sorfal - Fotó: Pécsi STOP

A 68. percben Batizi-Pócsi a tömörülésből kibújva a labdával közelről félmagasan a kapu közepébe rúgta a labdát, 4-0.

A 85. percben egy lesgólt követően már érvényes gólt rúgott a PMFC. Preklet a tömörülésben talált a hálóba, sokáig tanakodni is kellett a góllövő személyén.

A látottak alapján a mérkőzés jelentős részében a PMFC tartotta  a labdát. Jó volt nézni, ahogy például hátul adogattak, bízva, hogy a Kozármisleny kijjebb jön a kapujából és a bunker védekezés puhul.

A végjátékban két játékos összefejelt, őket ellátták a mentők.

Az egyik sérült - Fotó: PMFC

A mérkőzés után a PMFC vezetőedzője, Vas László elmondta, hogy a meccsből nem kell messzemenő következtetést levonni, a Misleny elleni mérkőzés a felkészülésük egyik állomása. Az biztos, hogy a 2020-2021 évi NB 2 egy kiegyensúlyozott és nagyon erős mezőny.

Vas László vezetőedző - Fotó: Pécsi STOP
Jelena Richárd vezetőedző - Fotó: Pécsi STOP

A mislenyiek vezetőedzője, Jelena Richárd arról beszélt, hogy a mérkőzés után vegyes érzelmei vannak. Egyik héten jól és látványosan játszik a csapata. a másikon utánpótlás szinten focizik az NB 3-as gárda. Ez a mai mérkőzésen különösen a védelemre vonatkozott - tette hozzá. A vezetőedző gratulált a PMFC-nek a győzelemhez, és sok sikert kívánt az NB 2-es bajnoksághoz.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Szerző: Szabó Ferenc

 
Forrás: Pécsi STOP