Újabb egypontos mérkőzésen maradt alul az NKA Pécs férfi csapata

2024. január 15. 20:36 2024. jan. 15. 20:36

Idegenben lépett pályára szombaton, az NKA Universitas Pécs NB I-es férfi kosárlabda csapata. Az Atomerőmű SE vendégei voltak a pécsi akadémisták. Az út nem volt hosszú, ám nagyon kemény, nehéz mérkőzést játszottak a csapatok. A Pécs a harmadik negyedben parádézott, ám ismét egy labdás mérkőzésen maradt alul az „atom városban”. Hasonlóan az Oroszlány, ZTE, Sopron elleni mérkőzéshez.

Új játékossal, az amerikai Jordan Walkerrel a fedélzeten vágott neki az NKA az Atom város csapatának. A bajnokság 16. fordulójában idegenben léptek pályára, Pakson. A legutóbbi három játéknapon elmaradt a pécsi teljesítmény a várttól, így nem is jöttek a jó eredmények, a hazaiak viszont pont ezzel ellenkező utat jártak be. A paksiak a rossz kezdés után magukra találtak, az előző hat meccsükből ötöt megnyertek – ezt a jó sorozatukat szerették volna szombaton megszakítani. A szezon során egyszer már meg tudták verni az Atomot, az NKA Arénában éppen ellenük szerezték meg első élvonalbeli győzelmünket: 82-80 lett a végeredmény.

 

A harmadik negyedben nyújtott kiváló játékának köszönhetően az NKA csapata nem csak utolérte az Atomerőmű SE-t, hanem át is vette a vezetést, közel is volt a győzelemhez, de végül a paksiak nyertek két ponttal. Ez volt az ötödik olyan meccsük, amelyen legfeljebb három ponttal kaptunk ki…

Idegenben természetesen nincs ok szégyenkezni egy kétpontos vereség miatt, ugyanakkor bosszantó, hogy ez volt az ötödik olyan meccsük, amelyen legfeljebb három ponttal kaptak ki. Érdemes kiemelni Ibrahim Durmo teljesítményét, aki erős dupla-duplával rukkolt elő, hiszen 23 pontot dobott és 20 lepattanót szerzett, de jó volt látni Scherer Bálint bátor játékát is, aki 10 pontot és 7 lepattanót tett a közösbe!

 Atomerőmű SE–NKA Universitas Pécs 81-79

(19-14, 25-21, 17-29, 20-15)

Atomerőmű SE:Ihring 6, White 27/6, Géringer 3/3, Nicholson 13/3, Wright 13/6. Csere: Kovács Á. 5/3, Kucsora 2, Wooten 5, Kékesi 5/3, Dorogi 2.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. 

NKA Universitas Pécs:Nikolic 4, Kovács P. 6/6, Scherer 10/6, Durmo 23/3, Manjgafic 23/9. Csere: Walker 13/9, Kerpel-Fronius, Lados, Benke, Herger.

Vezetőedző: Goran Tadic.

Sebastjan Krasovec:– Gratulálok a csapatomnak a nagy küzdelemért, igazi harc folyt a pályán! Lepattanózásban megvertek minket, Durmo remek volt ma, húsz lepattanót szerzett. A harmadik negyedben ritmust vesztettünk, később Mario is megsérült, reméljük nincs komoly probléma. A Pécs sok hárompontost dobott és sok támadólepattanót szerzett, ebből adódtak a problémáink. Boldog vagyok, hogy nyertünk, ezen az úton kell előre haladnunk, a Kaposvár is kemény ellenfél lesz.

Goran Tadic:– Gratulálok a Paksnak, ez zsinórban a harmadik győzelmük volt, sokkal jobban játszanak, mint korábban. Jó a keretük, persze mindig vannak hiányzók. Kemény, küzdelmes mérkőzést játszottunk ma este, szeretnék gratulálni a csapatomnak is, mert oroszlánként küzdöttünk. Sajnos a végén nem volt szerencsénk. Folytatnunk kell a munkát, és hazai pályán ki kell javítanunk ezt a vereséget.

 

Szerző: Szabó Ferenc