Nyolc év börtönre ítélték a hét évvel ezelőtti bostai emberölés elkövetőjét

2024. március 13. 09:01 2024. márc. 13. 09:01

Emberölés miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a férfit, akit egy 2017-ben elkövetett gyilkosság gyanúsítottjaként 2022 decemberében fogott el a rendőrség a baranyai Bostán - közölte a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-vel.

 A vádlott és szomszédja, későbbi áldozata egy kis baranyai faluban éltek, gyakran együtt italoztak, ahogy ez 2017 júniusában - a gyilkosság napján - is történt a vádlott otthonában.
    

A két férfi között szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel halálos sebet ejtve nyakon szúrta barátját. Az áldozat a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka meghalt, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, a vádlott pedig elaludt.
    

A férfi a holttestet másnap pokrócba tekerte és garázsának szerelőaknájába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot szórt rá, míg az áldozat ruháit, használati tárgyait és a gyilkos fegyvert eldobta.
    

Az eltűnt férfit néhány nap múlva keresni kezdték a faluban, majd később a rendőrség a körözését is elrendelte.
    

A vádlott 2021 januárjában elcserélte házát egy falubelijével, előtte pedig egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a néhai barátja maradványait és egy zsákba csomagolta, amelyet magával vitt az újabb ingatlanba, ahol azt a padláson elrejtette.
    

A rendőrség 2022 decemberében, házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új otthonának padlásán.
    

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon 2022 decemberében sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy 2017-ben elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét fogták el Bosta községben.
    

Az akkori tájékoztatás szerint az emberölés gyanúsítottja a gyilkosság után öt nappal jelentette be a rendőrségen, hogy barátja eltűnt. A férfi azt állította, hogy összeveszett a barátjával, és azóta nincs híre róla.
    

Az első fokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentés végett fellebbezést jelentett be.

Forrás: MTI