A zárásról nagy volt a csönd, a nyitásról azonban részletesen beszámolt a Pepco - fotó

2021. április 7. 16:30 2021. ápr. 7. 16:30

Néhány héttel ezelőtt számoltunk be róla itt a Pécsi STOP oldalán, hogy hatalmas fennforgás alakult ki a Pepco üzletek nyitvatartása kapcsán. Mindez azt követően történt, hogy a kormányrendelet kimondta, bezárják az üzleteket, ugyanis a Pepco posztban jelezte, az ő üzleteik nyitva lesznek. Majd a bejegyzés rejtélyes körülmények között eltűnt...

Az üzleteik persze be is zártak, a vásárlók pedig a közösségi oldalukat lepték el értetlenkedő kommentjeikkel, ráadásul az sem volt tiszta, hogy ha nem lehetnek nyitva, akkor azt miért nem jelzik. 

Persze eleve az egész történet érthetetlen volt, hiszen mint ismert csak a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletek, drogériák, patikák és benzinkutak lehettek nyitva, éppen ezért jogosan merült fel a kérdés, hogy vajon a Pepco melyikbe sorolható. 

Az egész hercehurca kapcsán szerettünk volna mi is tisztán látni, éppen ezért akkor utánanéztünk, hogy a céginfó szerint a Pepco milyen fő tevékenységi körbe tartozik. Ez alapján a  Pepco Hungary Kft. fő tevékenysége “Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem”. Ebbe a szakágazatba tartoznak az áruk széles körének kiskereskedelmi értékesítése olyan üzletekben, amelyekben nem az élelmiszerek, italok és dohányáruk értékesítése a meghatározó. Vagyis ez egy olyan általános áruházi kiskereskedelem, ahol az eladás túlsúlyát más termékcsoportok jelentik, így pl. ruházati cikkek, bútor, háztartási gép, vasáru, kozmetikai cikkek, ékszerek, játékok, sportcikkek stb.

Megnéztük azt is, hogy például a dm üzleteknek - mert ugye drogériaként azok nyitva lehettek - mi a fő tevékenységi köre, ahol nyilvánvalóan többet is találtunk, de tény, hogy a felsoroltak között szerepel az “Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem”, ami mint kiderült a Pepco fő tevékenységi köre is. Vagyis akkor joggal merült fel a kérdés: a Pepcot drogériaként tartanák számon? Ennek egyébként a LikeNews nevű hírportál is alaposan utánajárt pár héttel ezelőtt, cikkük a téma kapcsán itt érhető el. 

Végül persze a Pepco bár kinyitni kinyitott az üzletek korlátozásának első napján, de pár óra múlva be is kellett zárniuk, s csak most az újraindítás első lépcsőjében nyithattak ki újra. A történet pikantériája csupán annyi, hogy míg a zárásuk körülményeit egyetlen mondattal sem magyarázták meg - hiába kerestük mi is őket - addig most a nyitással kapcsolatban egy nagyon részletes posztot tettek közzé: 

"Tájékoztatunk Titeket, hogy üzleteink a 144/2021. (III. 27.) Kormányrendelet értelmében, a vonatkozó szabályok mellett nyitva tartanak. Kérünk Benneteket, hogy a következő előírásokat tartsátok be: a szájmaszk használata kötelező, és minden 10 négyzetméteren csak egy vásárló tartózkodhat. A biztonságos 1,5 méter távolság betartása szükséges, a bankkártyás fizetésre pedig természetesen lehetőséget biztosítunk. Üzleteink az eredeti, normál nyitva tartás szerint működnek, melyről weboldalunkon, az alábbi linken tájékozódhattok." 

- írták a nemrégiben közzétett bejegyzésükben, amihez még egy grafikát is csatoltak: 

 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Pepco – Forrás: Google Maps