Adatszivárgás a Megafonnál: két fideszes polgármester és egy kormánytag felesége is jelentkezett képzésre

2024. január 25. 11:05 2024. jan. 25. 11:05

Napok óta elérhetetlen a Megafon honlapja, az oldalról ugyanis személyes adatok szivárogtak ki, a véleményvezér-képző programjaira jelentkező összesen 53 személy pályázati anyagai és elérhetőségei napokon keresztül nyilvánosan is elérhetők voltak.

Ezekből kiderült, a médiatréningre jelentkezők között több kormánypárti parlamenti és önkormányzati képviselő munkatársainak vagy Facebook-oldala kezelőinek neve tűnik fel, de a listán akad olyan is, aki az idei választásokon készül megmérettetni magát, valamint „egy magas szintű kormánytag felesége” is pályázott – írta a Telex. Adatvédelmi okokból az ő nevüket nem hozta nyilvánosságra a lap.

Megnevezték azonban a Megafon továbbképzéseire jelentkezők közül azokat, akik közszereplőnek minősülnek. A cikk szerint két aktív fideszes polgármester, Győri Ottilia (Budakeszi) és Farkas András (Piliscsaba) is szeretné az ingyenes képzés segítségével fejleszteni az internetes kommunikációját. 


 

Közszereplők közül jelentkezett továbbá három alpolgármester (Sülysápról, Budapest XVII. és XXII. kerületéből), három önkormányzati képviselő és egy vármegyei önkormányzat független képviselője is.

A kormánypropaganda műhelye, a Megafon mögött álló cég, a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft., tulajdonos-ügyvezetője Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. A cég három év alatt több mint ötmilliárd forint támogatást kapott, a facebookos reklámköltése pedig már a másfél milliárd forinthoz közelít.

Forrás: Telex