Bejelentették a szervezők: jövőre is lesz Pécs Pride - De vajon mit szól ehhez Kővári János?

2021. szeptember 22. 12:46 2021. szept. 22. 12:46

Ahogyan arról a Pécsi STOP is hírt adott hétvégén, egész pontosan szeptember 18-án szombaton került megrendezésre az I. Pécs Pride, ami azért is volt egyedülálló rendezvény, mert a fővároson kívül eddig még sosem szerveztek felvonulást. 

A Pride részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen, mint megírtuk a felvonulás békésen, konfliktusoktól mentesen zajlott le, s nagyjából háromezer fős tömeget mozgatott meg. A Szent István téren többek között beszédet mondott Steiner Kristóf, és a pécsi illetőségű Pál Marci, "A család az család" mozgalom kitalálójának édesanyja is. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Pécs Prdie egyértelműen politika ellenszélben valósult meg, így már csak emiatt is ékes példája annak, hogy a szeretet talán még mindig erősebb a gyűlöletnél. Hiszen, mint ahogyan arról lapunk is beszámolt Kővári János, Fidesz közeli politikus (aki állítása szerint sosem ült a Fideszben) minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a Pride ne valósulhasson meg, még a rendezvény napján délelőttre családi napot is szervezet a Széchenyi térre, amit Hoppál Péter is bőszen reklámozott a közösségi oldalán. Hovatovább Hoppál úr azt is közölte, hogy a Pride a baloldal által szervezett esemény - ez nyilvánvalóan nem igaz - utólag pedig a délelőtti eseményről a Pesti TV-ben polgári nagygyűlésként nyilatkozott. 

Kapcsolódó: 

 

A Mi Hazánk Mozgalom ifjú titánjai sem tudták tétlenül nézni, hogy Pride lesz Pécsett, az esemény előtt elszórtak néhány gyűlöletkeltő matricát, a rendezvény napján pedig szerény ellentüntetést szerveztek. A résztvevők száma valóban szerény is volt, az elhangzottak már talán kevésbé, sőt a Mi Hazánk utólag még feljelentést is tett a szervezők ellen, mondván gyerekeket láttak az eseményen. Erről itt és itt írtunk. 

Visszakanyarodva Kővárihoz, nos a helyzet az, hogy a politikus a hétvégéi eseményeken továbbra sem tudta túltenni magát, így tegnap a Városházán, a közgyűlés napján is rendezett egy kisebb hacacárét, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Péterffy Attiláék ezt követően kiadtak egy közleményt, melyben azt írták: "A Pécs önkormányzatát vezető frakciószövetség mélységesen elítéli az uszítás, a provokáció minden formáját, és semmilyen módon nem kíván közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel. A képviselő továbbra is cirkuszi porondként tekint Pécsre, de szánnivaló produkciója szintet lépett, és már a pécsiek közösségét mérgezi." A teljes közlemény itt olvasható. 

No, de hiába a Mi Hazánk ocsmány fellépése, hiába Kővári elvtárs ámokfutása. A Pride annyira sikeresen zajlott le - annak dacára is, hogy minden fronton próbálták ellehetetleníteni -, hogy a szervezők bejelentették: jövőre is lesz.

A közösségi oldalukon közzétett bejegyzésben azt írják: "Lassacskán feleszmélünk az I. Pécs Pride után! Bár szavakat nehezen találunk, minden reményünket felülmúltátok a szabadságotokkal! Elképesztően boldogok vagyunk, hogy a felvonulás minden pillanatában sikerült megőrizni városunk méltóságát és reméljük, hogy mindez bátorságot ad a többi vidéki városnak is! Jövőre találkozunk, addig is legyetek szabadok, bárhol! Köszönünk nektek mindent"

Itt a teljes poszt: 

 

 

Tessék készülni Kővári elvtárs, most lesz egy éve mindent megtenni, hogy bojkottálja az eseményt! A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Budapest Pride