Békemenetnek álcázott háborús hisztéria

2024. május 19. 14:55 2024. máj. 19. 14:55

Már egy hete tudjuk, hogy megint masíroznak a nemzet legjobbjai, szerdán reggel aztán az is kiderült – Menczer Tamás a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be az ATV reggeli műsorában –, hogy Orbán Viktor is ott lesz a Margitszigeten. Az idén ugyanis a Margitsziget lesz a béke szigete, legalábbis, ezt ígérik a CÖF-CÖKA kormányhoz közeli, magukat civilnek mondó szervezet frontemberei.

A mostani, tizedik, tehát jubileuminak is mondható békemenet szervezése régóta lógott a levegőben. Bayer Zsolt és társai már március 15-re belengették a nagyszabású fideszes dzsemborit, lett is volna rá igény, ám az élet közbeszólt és egészen júniusig kell várnunk, hogy a haladás élcsapata megmutassa békevágyát. Egy héttel ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy menetelés nem lesz, csak egyhelyben ücsörgés és ácsorgás, ez azonban mostanra megváltozott és a szervezők mindenkit biztosítottak arról, hogy menetelésre is lehet számítani. Hogy a bizonnyal nagy számban Budapestre utaztatott résztvevők honnan és milyen útvonalon indulnak a margitszigeti Nagyrétre, azt egyelőre nem közölték, de június 1-ig még van idő, addig bizonyára minden kiderül.

A CÖF szerint a mostani menetelésre azért van szükség, hogy megmutassák a közösségük erejét, mert „Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben. Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!"
Bayer Zsoltnak még a Robert Fico elleni szerdai merénylet is kapóra jött, hogy a Magyar Nemzetben a „baloldal” háborúpártiságáról értekezzen. „Két éve a háborút sem hittük. Egy éve el sem tudtuk képzelni, hogy ezt a háborút kiterjeszteni akarják majd Nyugaton” - írta Bayer. Nos, szemben Bayer állításával, két éve már olyannyira „hittük” a háborút, hogy akkor már majdnem három hónapja tartott az oroszok Ukrajna elleni agressziója. S bár tény, hogy Bayer és társai még napokkal a február 24-i gyalázatos támadás megkezdése előtt is kizártnak tartották, mire készülnek az oroszok, a legtöbben már tudtuk, hogy Putyin lerohanja Ukrajnát. 

Aki arról beszél, hogy ezt a háborút „Brüsszel” ki akarja terjeszteni, annak – legalábbis, ha ad valamit a tisztességre – arról is illene beszélnie, hogy ezt a háborút el sem kellett volna kezdeni. Ha az oroszok nem támadják meg Ukrajnát, akkor nem kellene fegyverekkel és pénzzel segíteni a megtámadott országot. Nem „égne senki sem háborús lázban”, mert nem volna háború, nem menekülnének el milliók Ukrajnából. A háborús lázat éppen Orbán és a Fidesz szítja azzal, hogy mint a viccbéli Mórickának, mindenről AZ jut az eszébe. A Fidesznek a „háborúpárti baloldal”, amelyhez egyébként már a kifejezetten jobboldali Európai Néppártot, vagy – hazai vizeken maradva – a szintén jobboldali Magyar Pétert is odasorolják.

Lehet békemenetet szervezni a margitszigeti Nagyrétre, vagy bárhová, de ettől a lényeg nem változik. A háborút Putyin akarja, a Fidesz békeharcnak hazudott hisztériájával asszisztál ehhez – mindenki más ellene van. 

A CÖF-nek abban igaza van, hogy „mi, magyarok, a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont.” Ha a CÖF és a Fidesz valóban a béke pártján állna, akkor nem a Nyugattal hadakozna, és ezt az üzenetet Oroszországnak címezné, azzal a kiegészítéssel, hogy hagyják abba a háborút, és haladéktalanul vonuljanak ki Ukrajnából. 

Be kellene fejezni a háborús hisztériát. Ahogy a Fidesz Európai-parlamenti listavezetője, Deutsch Tamás írná: Ennyi.

 

Forrás: hirklikk.hu