Előválasztási vita: Mellár Tamás újrázna, Nemes Balázs szerint Pécs jobbat érdemel - videó

2021. szeptember 24. 16:49 2021. szept. 24. 16:49

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt szeptember 24-én pénteken, a Zsolnay Negyed E78 termében került megrendezésre a Partizán két pécsi előválasztási vitája, amely a Baranya 1-es, illetve a Baranya 2-es választókerület két-két képviselőjelöltje, Nemes Balázs és Mellár Tamás, valamint Keresztes László Lóránt és Szakács László között zajlott. A vitákat Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője moderálta. 

17 órától Nemes Balázs és Mellár Tamás csapott össze, az események rövid összefoglalóját itt találod! A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Mint ismert az ellenzéki pártok idén ősszel előválasztást tartanak, hogy megtalálják azt a közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni képviselőjelöltet, akinek a legnagyobb esélye van jövőre a Fidesz leváltásra. A Partizán által szervezett országos vitasorozat Baranya megye 1. számú, Pécs székhelyű választókerületének a helyi képviselőjelöltek élő adásban mutatják be, hogy milyen megoldásaik lennének a térség legfontosabb problémáira, hogyan képzelik el magyar társadalom jövőjét, és milyen lenne szerintük Magyarország a Fidesz legyőzését követően.

A vitát Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője nyitotta meg, elsőként pedig Nemes Balázs tartotta meg nyitóbeszédét:

"Köszönöm a szót, engem Nemes Balázsnak hívnak, én egy 29 éves pécsi közgazdász vagyok. Uránvárosban nőttem fel és a Leőwey Klára gimnáziumban érettségiztem 2010-ben, mi után a budapesti Corvinus egyetemen folytattam tanulmányaimat. Az elmúlt hónapokban a csapatommal több ezer órát töltöttünk a pécsi utcákon, folyamatosan beszélgettünk az állampolgárokkal és folyamatosan kértük a visszajelzéseket arra, hogy miként lehetne a munkákat még tovább javítani." 

Elmondta munkájuk három fő gondolat köré csoportosul, ez a három pedig a szabadság, a jólét és a fejlődés. 

"Azt gondolom, hogy mindháromra szükség van ahhoz, hogy a magyar emberek boldogságban élhessenek, hogy elégedettek legyenek az életkörülményekkel, és különösen Pécsett elégedettek legyenek ennek a megalázott városnak egy új helyzetével, hiszen nagy feladat áll előttünk. Nem volt elég 2019-ben megnyerni az önkormányzati választást, azt gondolom, hogy még több munkára van szükség."

"Feltétlenül változtatni szükséges már csak azért is mert, hogy ha még több fiatal fogja elhagyni ezt a várost, és még kevesebben érkeznek ide, akkor elveszti a város azt a fényét, amit mindannyian megszerettük régen. Én nagyon sokat utaztam az elmúlt években, nagyon sokat tanultam, de fél szemmel mindig azt figyeltem, hogy hogy lehet a városom, a szülővárosom hasznára fordítani ezt a tudást, és én azt gondolom, hogy most van egy esély. Pécsben sokkal több van, mint amennyit most ki tudunk hozni belőle. Pécs jobbat érdemel." - mondta. 

Ezt követően Mellár Tamás vette át a szót, aki nyitóbeszédében azt mondta: 

"Én mellár Tamás vagyok, egyetemi tanár, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának professzor emeritusa. Négy évvel ezelőtt kezdtem el politizálni, amikor is elindultam a 2018-as választáson, és az ellenzéki pártok támogatásával sikerült legyőznöm a fideszes ellenfelemet. Most is kész vagyok erre a megméretésre, és én tudom hogy hogy kell legyőzni a Fideszt." 

 


Mint ismert a választókerület azon kevés vidéki OEVK-k közé tartozik, ahol 2018-ban sikerült az ellenzéknek mandátumhoz jutnia. A függetlenként induló, majd később a Párbeszéd frakciójához csatlakozó Mellár három évvel ezelőtt, szoros küzdelemben ugyan, de maga mögé utasította a kormánypárti Csizi Pétert. 


 

Mellár a nyitóbeszédében továbbá arról is beszélt, hogy aktív parlamenti ciklust tudhat maga mögött, illetve azt is elmondta, hogy 2018-bam alapította meg a Mindenki Pécsért Egyesületet, aminek az égisze alatt az ellenzéki pártok össze tudtak fogni. 

Az ellenzéki képviselőjelöltek egyebek között Pécs gazdasági helyzetéről, a fiatalok elvándorlásáról, a PTE alapítványi kiszervezéséről, a Pécs Pride-ról, és az ellenzéken belüli háborúkról tartottak nyílt vitát. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A vita itt nézhető vissza: