Ha honanya vagy, ne menj közel Semjén Zsolthoz, mert megsimogat

2024. március 1. 17:00 2024. márc. 1. 17:00

„Nőként nagyon rossz a Parlamentben lenni.” Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője mondta ezt a Republikon Intézet Nők a politikában, nők a közéletben című rendezvényén. A képviselőnő egy vele megesett konkrét történettel is alátámasztotta véleményét: amikor a parlament folyosóján a kegyelmi ügyről kérdezte (volna) Semjén Zsoltot, a KDNP elnöke válasz helyett megsimogatta őt. Orosz Anna ezt nehezményezte, mire Semjén azzal intézte el a dolgot, hogy a képviselőnő túl közel ment hozzá.

Ismerős az érvelés, erőszakolók és zaklatók szájából szoktunk hallani hasonlókat. „Minek ment oda?” „Miért vett fel túlságosan rövid szoknyát?” Nos, Orosz Anna – és a többi országgyűlési képviselőnő – esetében tudjuk, hogy miért mentek oda: azért, mert a magyar emberek képviselőnek választották őket és azóta ott van a munkahelyük.

Viszont ismét, immár sokadszorra is megértettük, hogy mitől ennyire tuskók a kormánypárti képviselő urak. Nem azért, amire elsőre gondolnánk: hogy így szocializálódtak, ezt hozták hazulról, meg különben is, ilyen párt az övék, náluk ez a menő, de legalábbis megszokott és üzemszerű.

Azért frusztráltak a kormánypárti képviselő urak, mert provokálják őket a nők. Túlságosan közel mennek hozzájuk, kérdeznek tőlük, aztán csak néznek nagy bociszemekkel, s kész a baj. Ne tessék Semjénhez és a többiekhez közel menni, tartsuk be a három lépés távolságot, ha valamit akarunk tőlük, onnan is meghallják. Vagy, ha nem, akkor mondjuk nekik hangosabban.

Ők is tudnak hangosak lenni, közérthetőek. „Vetkőzz Ági”, „Hol a babydoll” – hallottuk néhány évvel ezelőtt, amikor Vadai Ágnesnek szólt a szellemesnek szánt szöveg. Vagy például, Szél Bernadettnek – tényleg, emlékszünk még rá? – akinek azt mondta a parlamentben a Fidesz egykori környezetvédője, Illés Zoltán, hogy attól, hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos is.

Szabó Tímea is kihúzta már a gyufát az erősebb nemnél, neki Tasó László képviselő szólt be, aki a következőképpen jelezte számára, hogy hol a helye: mit pofázol bele kisanyám?

Az a baj ezekkel a képviselőnőkkel, hogy nem érik be a puszta létezéssel, s ahelyett, hogy szép csöndben meghúznák magukat, időnként még meg is szólalnak. Vagy – és ez már tényleg mindennek a teteje – túlságosan közel mennek Semjén Zsolthoz. Mindez egy kormánypárti honatya számára vérlázító provokáció, vak komondorért kiált, de egy simogatást minimum megérdemel.

Igazi férfi persze udvariasan bánik a nőkkel – nem mellesleg mindenki mással is –, de ez a fideszes honatyák számára nem alapvetés. Igazi férfiembernek ugyanis nincs szüksége arra, hogy macsó módra bizonyítson, mert magától is bízik magában. Nem görcsöl, és bunkónak sem kell lennie, mint azoknak, akik híján vannak bizonyos férfiúi miheztartásnak.

Egyébként meg ezért élünk mi így itt Hunniában. Ezért ragad folyton sárba a szekerünk, esik vissza a termelés és a kiskereskedelmi forgalom, ezért nem sikerül nekünk semmi. Mert a képviselőnők időnként provokálják a nemzet legjobbjait, semmibe veszik a férfiak elejét és túlságosan közel mennek Semjén Zsolthoz. Lehet persze ezt is, nem tiltja az alaptörvény, csak akkor nem kell sivítozni, ha félreértik a közeledést és megsimogatják őket.

Szép dolog, hogy a Republikon konferenciát rendez a női politikusok helyzetéről, ennél csak az volna jobb, ha az ilyen jellegű rendezvényeken csak férfiemberek vennének részt. Ők tudják ugyanis, hogy mi jó a nőknek, mikor érzik magukat boldognak és elégedettnek. Ha meg még ezután is bizonytalanságban maradnának, kérdezzék meg a téma avatott szakértőjét, Kövér Lászlót. Ő álmából felverve is képes a női képviselőket kettővel kezdődő személyi számúaknak nevezni, mert az a véleménye róluk, hogy a női nem önmegvalósításának csúcsa a gyerekszülés. 

Minden másra ott a Mastercard.

Forrás: hirklikk.hu