Hoppál Péter megijedhetett a nyilvános vitától?

2021. március 12. 17:37 2021. márc. 12. 17:37

Mint arról a Pécsi STOP.hu is beszámolt, nyilvános vitára hívja Hoppál Péter országgyűlési képviselőt az egyetemi átszervezések témájában dr. Keresztes László Lóránt, országgyűlési képviselő és dr. Mellár Tamás országgyűlési képviselő. Ugyanis Hoppál Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője nem emelte fel hangját a Pécsi Tudományegyetem átalakításával kapcsolatban.

Hoppál Péter, Baranya 2-es számú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője nem emelte fel hangját a Pécsi Tudományegyetem átalakításával kapcsolatban. Nem állt sem a tiltakozásukat és aggodalmaikat kifejező egyetemi oktatók, sem pedig a diákok mellé. Nem képviselte Pécs és Baranya megye érdekeit az Országgyűlésben és a kormányon belül sem.

Annak érdekében, hogy Pécs és Baranya megye polgárai számára világossá váljon, hogy a város országgyűlési képviselői milyen álláspontot foglalnak el egy ilyen jelentős súlyú kérdésben, nyilvános vitára hívják Hoppál Pétert az egyetemek alapítványi fenntartásba történő kiszervezésének témájában. 

Akkor megírtuk, hogy a vita időpontjára és a lebonyolítás részleteire a vitára invitálók Hoppál Péter visszajelzését követően tesznek javaslatot. 

Izgatottan vártuk Hoppál Péter válaszát és reménykedtünk abban is, hogy végre megtörténik egy valós vita a kormánypárt és az ellenzék között, de sajnos csalódnunk kellett, mivel nagyon úgy tűnik, hogy Hoppál Péter megfutamodott a vitától és nem túl bátor módon egy Facebook-posztban próbálta elterelni a figyelmet arról, hogy vélhetően nem vált ínyére a szócsata Mellár Tamásék ellen.

Az említett posztban megjelölte az őt vitára invitáló Mellár Tamást, és Keresztes László Lórántot, de a felsorolás ezzel nem ért véget, ugyanis az őt kihívó két képviselőhöz hozzácsapta még Tóth Bertalant, az MSZP társelnökét és Szakács Lászlót, és megkérdezte tőlük, hogy mit is tettek a pécsi fejlesztésekért, kormánytámogatásokért, adósságkonszolidációért, Covid kompenzációért, Pécsi Tudományegyetemért, Pécsi Nemzeti Színházért, ZsÖK Kft-ért, elektromos buszflottáért.

Itt egy kicsit mi is bajban vagyunk, mert egyelőre nagy a bizonytalanság, hogy Hoppál Péter sikerrel jár-e a kompenzációs tárgyalásokon, vagy sem. Az adósságkonszolidáción belül remélem arra gondolt a fideszes képviselő, hogy 2019 előtt a kormánynak többször is át kellett vállalnia a város adósságát, amit a fideszes városvezetés hozott össze, ha erre gondolt, akkor örülünk neki, hogy segített emlékeztetni arra a pécsieket, hogy mit is művelt a Fidesz 2009-től 2019-ig Pécsett.

Emellett az a tény se hagy nyugodni, hogy Hoppál Péter mégis miben járult hozzá, hogy a pécsieké maradjanak a város kulturális intézményei. Ezenfelül, a fideszes képviselőtől nem nagyon láthattunk semmilyen törekvést azért, hogy Vidnyányszki Attila ne darálja be a POSZT-ot.

Ezért a pécsi városvezetés, immár önállóságát visszanyerve, a választások előtt ígért lendülettel folytatja a színházfesztivál újraélesztését, amely tavaly a pandémia miatt sem a megszokott időben, sem ősszel nem tudott megvalósulni. A vírushelyzet az idei évben is többszörösen nehézségek elé állítja a szervezőket. Az évad előadások nélkül telt a színházakban, az újranyitás időpontja pedig még mindig bizonytalan.

Ettől függetlenül - jelenleg még a Poszf Kft. ügyvezető igazgatójaként - Moravetz Levente és szakmai stábja dolgozik Pécs jövőbeni fesztiválja lehetséges forgatókönyvén, amelynek időpontjáról és programjáról felelősen a veszélyhelyzet végét követően tudunk részleteket közölni. Az biztonsággal kijelenthető, hogy Pécs városa továbbra is nyitott szakmai együttműködésre színházszakmai szervezetekkel.

 

Szerző: Pécsi STOP