Valóság és Politikai Álarcok

2024. május 4. 20:53 2024. máj. 4. 20:53

Véleménycikk

Pécs, az időtlen kulturális gazdagságok városa, az utóbbi hetekben egyre inkább a politikai rivalizálás színterévé vált. A város fejlődésének valós sikerei és kudarca közötti szakadék egyre inkább állandó elemmé válik Pécs mindennapjaiban. A polgárok mindennapi kihívásokkal küszködnek, miközben a politikai színtér ködös csatározásai között a valóság könnyen elmosódik - Auth István velémény cikkét közöljük.

A Fidesz Politikai Teljesítménye

Az elmúlt időszakban a Fidesz rendszeresen dicsekedett saját, kétes eredményeivel, mintha azok valóban megvalósultak volna. A Fidesz politikusai gyakran nem csak a város vezetését kritizálják, de a közgyűlésbe is csak azért járnak be, ha bejárnak, hogy minden mozzanatot megkérdőjelezzenek. A kampány hevében az igérgetésekből is bőven jutott.

Az elmúlt években a Fidesz által kezdeményezett projektek között valóságos eredményeket találni egyszerűen képtelenség. Amikor még Páva Zsolt vezette a várost, és Csizmadia Péter a gazdasági bizottság élén állt, akadtak intézkedések, de egyik sem volt dicsekvésre méltó.

A Fidesz vezetése például több milliárd forintos hitelt vett fel, hogy megússza a csődöt, de ennek eredményeként csak az adófizetők terheinek növekedését sikerült elérniük. Nem is beszélve a 650 millióval túlárazott volvo busz beszerzésről. A városi cégek a pénzüket a semmibe fektették, miközben a város lámpáit minőségtelen Tiborcz-féle lámpákra cserélték le.

A Pécs Jövöjéért frakció valós eredményei

A Péterffy Attila vezette jelenlegi városvezetés azonban más úton jár. Bár sokan már elfeledkeztek a múlt hibáiról, az elmúlt években a város valóban fejlődést mutatott. A Misina tetőpont, a turizmus fellendülése, a vásárcsarnok megépítése, a Diana téri piac megújítása, az útfelújítási program, a Vásárcsarnok, közvetlen repülőjárat Münchenbe, a zöld övezetek kialakítása és még sorolhatnám, mind-mind olyan eredmények, amelyekre büszkék lehetünk.

Az Álcázás Mesterei

A városvezetés érdemeit a Fidesz egyfajta árnyékharcosként igyekszik bemutatni, mintha bármilyen köze lenne ezekhez az eredményekhez. Azonban saját hibáikról vagy hiányosságaikról inkább hallgatnak vagy félrevezető információkkal álcázzák azokat.

A kampányidőszakban a Fidesz képviselői sorra posztolják azokat a fejlesztéseket, amelyeket valójában mások kezdeményeztek vagy meg is valósítottak. Csizmadia a meseerdővel kampányol, Hoppál pedig éjszaka jelenti be, hogy Pécsről indulnak repülőjáratok Máltára és Münchenbe. Barkóczi pedig még egy padjavítást is képes úgy tálalni, mintha az ő érdeme lenne.

Következtetés

Pécs városa nem csupán politikai játszmák színhelye, hanem egy olyan közösség otthona, amely érdemek és valós eredmények alapján érdemli meg elismerését. A városvezetés által elért fejlődés egyértelmű és látható mindazok számára, akik nem hagyják magukat a politikai manipulációk által elhomályosítani.

 

 

A cikk szerzője: Auth István