Most akkor hogy is van ez? Nem kaptunk meghívót Kővári János sajtótájékoztatójára, de nem ez itt a legnagyobb baj

2021. szeptember 16. 08:28 2021. szept. 16. 08:28

Pár nappal ezelőtt, amikor Karácsony Gergely Pécsett járt lakossági fórumot tartani a Pécs Aktuál nagy csinnadratta közepette írt utólag egy felháborodott cikket, hogy őket bizony nem akarták beengedni erre a nyilvános eseményre. 

A kálváriájukról egy videót is közzétettek, ahol nagyon alaposan igyekeznek bizonyítani, hogy míg a város más sajtóorgánumainak képviselői bent lehettek, addig ők falakba ütköztek a bejutás során. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Ez utóbbi egyébként a felvétel alapján igaznak bizonyult, ám a videóval ők azt szerették volna láttatni, hogy többek között a Pécsma, illetve a Szabad Pécs képviselői már bent voltak, amikor az incidens történt, ám ez nemes egyszerűséggel nem igaz. Ennek részleteiről Babos Attila írt egy hosszabb cikket a Szabad Pécs oldalán. Mint megfogalmazta: "Ti időben, előbb érkeztetek a házba, mert ha jól láttam, akkor ti már ott voltatok, amikor mi bementünk és odaértünk. A videótok viszont arra játszik rá, nagyon tudatosan, ezért meghamisítja az igazságot, hogy mi már benn voltunk akkor, amikor ti megérkeztetek. A videóból az jön le, hogy ti ránk mutatva mondtátok az épület bejáratánál azt, hogy ők is bemehettek, akkor mi miért nem. Ez tényferdítés, minimum, de inkább ócska manipuláció."

A Szabad Pécs írása itt olvasható. 

A lakossági fórum kapcsán egyébként fontos megjegyezni, hogy senki nem kapott rá meghívót, így a Pécsma, a Szabad Pécs, a Pécs Aktuál és mi sem, mivel ez egy nyilvános lakossági fórum volt.

Viszont, ha már ott tartunk, hogy ki és mire kap vagy nem kap invitálást, akkor érdekes momentum, hogy Kővári János (ÖPE) tegnap délután sajtótájékoztatót tartott a Széchenyi téren, amiről később a Pécs Aktuálon meg is jelent a videó. A sajtótájékoztatóra természetesen nem kaptunk meghívót, s bár nem tudjuk, hogy pécsmás, illetve szabadpécses kollégáink kaptak-e meghívást, az mindenesetre árulkodó, hogy tartalom az oldalaikon nem jelent meg ennek kapcsán. 

Szóval ez volt a sajtótájékoztató: 

 

A téma - mint utólag kiderült - a Pécs Pride volt, ugyanis Kővári még mindig nem tudta magát túltenni rajta, hogy a felvonulást megtartják, ahogy arról ebben a cikkünkben is írtuk "felgyújthatja magát a város főterén a Kővári, a felvonulást megtartják" 

Ez is érdekelhet: 

Mindenesetre érdekes, hogy a Pécs Aktuál a sajtószabadság mellett kampányol úgy, hogy utána gyakorlatilag saját magát köpi szemben a tükörben. Jól példázza mindezt egyébként az is, hogy a Szabad Pécs felelős szerkesztője a korábbi lakossági fórumon átélt "borzalmak" alá kommentelte a saját álláspontját a témában, a lap ezt követően nemes egyszerűséggel törölte a hozzászólást és tiltotta Babos Attilát. Vagyis mindez azt is jelenti, hogy egy olyan cikk Facebook posztja alatt moderálták a kommentet és tiltották is egyben a szerzőt, amelyben ők maguk is a szabad sajtóért és a nyilvánosságért aggódnak. Így hát joggal merülhet fel a kérdés: nem paradox ez egy kicsit? A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Olvasói fotó