Ingyenes internet elérést tesztelhetnek az utasok a pécsi elektromos autóbuszokon

2023. március 10. 12:21 2023. márc. 10. 12:21

Az ingyenes WiFi szolgáltatás tesztüzeme várhatóan 3 hónapig lesz elérhető a pécsi elektromos buszokon az utasok részére - áll a Tüke Busz Zrt. sajtóközleményében

Ingyenes WiFi szolgáltatást vehetnek igénybe a Tüke Busz Zrt. elektromos autóbuszain, így a 10 BYD és a 8 Mercedes Benz eCitaro szóló járműveken utazók. Az internet szolgáltatás a jelzett autóbuszokon 2023. március 13-ától - várhatóan 3 hónapig - egyelőre tesztüzemben működik. A társaság ezalatt a rendszer működésével, üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalatokat gyűjti és értékeli. A Tüke Busz Zrt. célja, hogy az autóbuszokon a felhasználási igényekhez tudják hangolni a világháló elérését biztosító WiFi szolgáltatást.

A társaság közleményében kiemeli: a pécsi közösségi közlekedésben az utasok a Főpályaudvarról és Uránvárosból
induló elektromos autóbuszok teljes utasterében díjmentesen használhatják a Tüke Busz Zrt. WiFi szolgáltatását, ezt a
járműveken kihelyezett piktogramok is jelzik. Az utazás ideje alatt a mobil eszközökön a WiFi kapcsolati pontok
között elérhető a Tüke Busz Zrt. hálózata, melyhez a felhasználási feltételek elfogadásával automatikusan, jelszó
nélkül lehet csatlakozni.

Az ingyenes fedélzeti WiFi szolgáltatás alapvetően üzenetküldő alkalmazások, továbbá weboldalak böngészésére, látogatására, valamint elektronikus üzenetek (e-mail-ek) küldésére és fogadására alkalmas. A szolgáltatásban a nagy adatforgalmú, videómegosztó oldalak elérése a tesztüzem ideje alatt korlátozva van. (pl. YouTube, TikTok stb.)


A Tüke Busz Zrt. bízik abban, hogy a WiFi szolgáltatás segít kényelmesebbé és tartalmasabbá tenni az utazással eltöltött időt!