Jakab Péter: "Hol van a pénz" - A Jobbik ezért kereste meg levélben az Európai Bizottság elnökét - videó

2021. március 30. 10:05 2021. márc. 30. 10:05

Ismét élesen bírálta Magyarország kormányát felszólalásában Jakab Péter. A Jobbik elnöke ezúttal az uniós pénzekről kérdezte fel a képviselőtársait, s valójában beszédének egyetlenegy fontos kérdése volt csupán: hol van a pénz?

"Köszönöm a szót! Képviselőtársak, egyetlenegy kérdésem van csak: hol van a pénz? Hol? A 2004-es uniós csatlakozásunk óta ebben az országba naponta, még egyszer mondom, naponta átlag 2,2 milliárd forint uniós támogatás érkezett. Hol van ez a pénz? A dolgozóknál nyilván nincs. Ha a dolgozók zsebében lenne, akkor ma egy magyar melós nagyságrendileg annyit keresne, mint a nyugat-európai kollégája" - kezdte felszólalását Jakab, aki arról is beszélt, hogy ma mindehhez képest ott tartunk, hogy a román bérszínvonal előzi a magyart! A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Jakab a felszólalásban kitér arra is, hogy ma Magyarországon havi átlag 140 forint a nyugdíj. 

"Szégyen, hogy 40 ezer olyan honfitársunk él Magyarországon, aki kénytelen havi kevesebb mint 50 ezer forintos nyugdíjból kijönni. Ez lenne a felzárkóztatás önöknek? Erre kapták az uniós pénzt?"

 

Jakab a felszólalásban továbbá arról is beszél, hogy a Fidesz állítja: 2010 óta 40 százalékkal nőttek a nyugdíjak, igen ám az árak azonban ennek a kétszeresével.

"A párizsi meg a krumpli 2010 óta több mint 80 százalékkal lett drágább"

- ismertette a Jobbik elnöke.  

"Az unió arra adta a pénz 2004 óta, nem arra, hogy önök felzabálják meg jutalmakat osztogassanak saját maguknak, hanem hogy felzárkózzon Magyarország a nyugat-európai szinthez. Hogy végre a magyar egészségügy modern eszközökkel, megfizetett dolgozókkal várja a betegeket. Hogy a magyar oktatás képes legyen felkészíteni a 21. század kihívásaira a fiataljainkat. Hogy a magyar vállalkozók ne csak adóterheket kapjanak, hanem lehetőségeket. Hogy végre ne csak az árak zárkózzanak fel a nyugati szintre, hanem a bérek meg a nyugdíjak is. Képviselőtársak, önök minden anyagi eszközt megkaptak ahhoz, hogy megteremtsék a jólétet Magyarországon" 

- mondta. 

A Jobbik elnöke kíméletlen őszinteséggel mondta oda, hogy bizony az uniós pénzekből nem a magyar emberek, nem a melósok, nem a nyugdíjasok gazdagodtak, hanem egy jól szervezett bűnbanda. 

"Vezetője a köpcös, hivatalosan az ország egyik legszegényebb embere. A vagyonnyilatkozata szerint 30 évnyi képviselőség után egyetlen forint megtakarítása sincs. Persze értem én, ő nem a saját megtakarításaiból urizál, ugye? Hanem a magyar emberek megtakarításaiból urizál"

 Egymilliós megtakarítás a válság alatt 

Jakab arra is kitért, hogy a Fidesz állítása szerint a magyaroknak a válság idején mintegy egymillió forintos megtakarításuk keletkezett. 

"Ez igen! Hogy hol van ez a pénz, ki tudja? Ott van a stadionok betonjában. Ott van a luxusgépek, luxusjachtok fedélzetén. Ott van Mészáros Lőrinc szállodájában, meg az új asszony gyémántgyűrűjében"

Jakab úgy véli ezek a pénzek nagyon rossz helyen vannak, hiszen hiszen ott vannak a fideszes palotákban, meg a fideszes pénztárcákban. 

Nem nyugszanak bele, hogy kifosztják az országot 

Jakab a felszólalásában arról beszélt, hogy ezeket a pénzeket igenis a magyar embereknek kellene odaadni, s kifejtette, hogy nem fognak belenyugodni abba, hogy a kormány kifosztja ezt az országot. "Vissza kell venni azt a pénzt, amit önök a magyar emberektől elloptak. És igen, örömteli számomra, hogy mi ellenzéki pártelnökök döntöttünk arról, és írásba foglaltuk, hogy új korszakot nyitva, 2022-től az új nemzeti egységkormány egyszer és mindenkorra véget vet a korrupciónak."

"Véghez visszük az elszámoltatást, és csatlakoztatjuk Magyarországot az Európai Ügyészséghez. Mert egy nemzetet büntetlenül kifosztani nem lehet, kiváltképp válság alatt. Már pedig önök pontosan ezt teszik akkor, amikor az uniós támogatást még most, a válság hónapjaiban sem a magyar embereknek adják, hanem megtartják saját maguknak."

- közölte, majd arról a segélyről beszélt, amit az Euróapai Unió az országnak kíván adni. 

"Jut eszembe, az Európai Unió 40 milliós segélyt kíván adni Magyarországnak. Azért ez is beszédes, nem? Tehát a magyar kormány együttérzést ad a bajba jutottaknak, Brüsszel pedig pénzt"  

Jakab mindennek kapcsán azt közölte, hogy a Jobbik  levélben kereste meg az Európai Bizottság elnökét, azt javasolva az Európai Uniónak, hogy ezt a pénzt ne a korrupt magyar tolvajkormánynak adja oda, hanem adja oda a bajba jutott magyar embereknek.  "Ebből a pénzből ne újabb stadionok, ne újabb fideszes paloták épüljenek, hanem legyen belőle kenyér azok asztalán, akiknek lassan kenyérre sem telik" - mondta. "A válaszról természetesen tájékoztatni fogjuk önöket." - zárta közlendőjét Jakab. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

Címlapkép: Jakab Péter, MTI/Koszticsák Szilárd