Karácsony a legerősebb miniszterelnök-jelölt, tőle retteg leginkább a fideszes maffiakormány

2021. augusztus 30. 15:45 2021. aug. 30. 15:45

A „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” címet viselő petíciós bohózatban a szokásos gyurcsányozáson túl, az emberek számára a jóvátételt is megígérő következő miniszterelnököt támadják.

Folytatódni fognak a Karácsony elleni támadások, ám ez csak őt erősíti: október 23-a után akár már a nemzeti egység árnyékkormánya is összeállhat – erről beszélt Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfő reggel, az ATV Start című műsorában.

„Százmilliókban, talán milliárdokban mérhető még a fizetett hirdetési része is annak, amit Karácsony Gergellyel szemben az elmúlt három hónapban a Fidesz és maga a kormány művelt, egyébként világosan jelezve ezzel, hogy kitől tart igazán (...) Úgyhogy nem csodálkozunk rajta, hogy a petíciós játékban is szerepel” – emlékeztetett Harangozó.

 

 

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az előválasztással kapcsolatban elmondta, nagy a támogatás, de sokan nem értik, hogy ez azért egy versenyhelyzet is egyben, az ellenzéki pártok között. „Történelmet írunk, politikatörténeti szempontból mindenképpen. Magyarországon nem volt még előválasztás. Szeptember 18 és 26 között lesz az első forduló, és ha a miniszterelnök-jelöltek közül senki nem kapja a többséget, 50+1 százalékot ebben a kilenc napban, akkor október elején lesz a második forduló. De azt garantáljuk – és ez a konstrukció lényege –, hogy október közepére, a második forduló lezárta után, egy miniszterelnök-jelölt, 106 közös jelölt és egy irányba húzó ellenzék lesz” – jelentette be az MSZP politikusa.

Arra, hogy Dobrev Klára, DK-s miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta, hogy az év végéig fel kell állítani egy árnyékkormányt is, Harangozó úgy reagált, ez egy tartalmilag abszolúte indokolható kijelentés. „Gyurcsány Ferenc is tett már arra utalást, hogy erre szükség van. Szerintem ez minden ellenzéki vezető fejében benne van, a nagy kérdés csak az, hogy mikor érdemes ezzel a nyilvánosság elé kerülni egy olyan országban, ahol közpénzből bárkiről 3000 plakátot raknak ki, még akkor is, ha hazugság az, amit állítanak róla” – jegyezte meg.

„Hogy felkészülten, akár személyi összetételében is előre gondolkodva kell nekimenni a választásnak, és a választás éjszakájának első percétől a közös forgatókönyvnek meg kell lennie, hogy egy választási győzelem után mi mindent kell megtennie egy ilyen kormány leváltásának az érdekében, azzal maximálisan egyetértek” – tette hozzá.

Kérdésre, hogy mennyire elégedett annak a nagyjából 500 embernek a sikeres kimenekítésével Afganisztánból, ami a Magyar Honvédségnek köszönhető, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, 2009 óta állomásozik Pápán az a három óriási csapatszállító C17-es amerikai repülőgép, amit 15 ország közösen tart fent – ezekkel történt a mentés, mert a szerződés szerint erre elsőbbségünk van.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagjai által bojkottált ülésével kapcsolatban bejelentette, újra beadják a bizottság összehívásának kérelmét Kósa Lajoshoz, de a normál ügyrend is kötelezővé teszi annak megtartását 30 vagy 60 napon belül, az éves miniszteri beszámolóval együtt.

Forrás: Hírklikk