Karlendítős fotón szerepelhet a pécsi fideszes megmondóember, Trombitás Kristóf

2023. május 12. 11:51 2023. máj. 12. 11:51

A kiemelt képünkön látható fiatalember több forrás szerint is a Fideszhez közelálló pécsi Trombitás Kristóf lehet, aki már többször az országos sajtó középpontjába került a kormányközeli médiában való megnyilvánulásaival. A karlendítős képpel kapcsolatban Trombitás Kristóf, a Megafon és a PestiSrácok sem közölt egyelőre semmilyen információt.

A media1 számolt be arról, hogy a Gulyáságyú Média egyik olvasója beküldött egy fotót a pécsi fideszes megmondóemberre, Tormbitás Kristófra kísértetiesen hasonlító fiatalemberről karlendítés közben.

(A sok millió emberéletet követelő nácizmus egyik jellegzetessége volt a képen láthatóhoz hasonló karlendítés, amivel a fasiszták és neonácik a mai napig előszeretettel üdvözlik egymást. - szerk.)

Az ügyben Gulyás Balázs publicista megkereste Trombitást, a Pesti Srácokat, a Megafont és az Alapjogokért Központot, hogy mondjanak valamit a képre, de nem kapott választ.

Az újságíró különböző modern technológíákat is bevetett, amikből az derült ki, hogy a kép hiteles, nem szerkesztett, és a képen látható fiatalember 21 éves lehet a fotón. Trombitás Kristóf 1988-ban született, idén 35 éves.

Na de hogy ki is az a Trombitás Kristóf, azon túl, hogy 2019. április 15-től idén május 8-ig a Megafon összesen 169 528 766 forintot költött a "megmondóember" 75 hirdetésére?

Trombitás Zoltán, a szóban forgó influenszer édesapja 1989-ben belépett a Fideszbe, majd országgyűlési képviselő lett belőle. Az 1998-as önkormányzati választásokom a Fidesz, a KDNP, az FKGP és az MDF közös polgármester-jelöltje volt Pécsen, de Toller László mögött második helyen végzett, így nem lett polgármester. Trombitás Zoltán 1982-ben házasodott össze, az akkor még jogászként dolgozó Mikes Évával. Ebből a házasságból született Orbán Viktor egyik elsőszámú szócsöve. Mikes Éva szintén Fidesz-tag volt 1989-től, majd Páva Zsolt (Fidesz) első regnálása alatt alpolgármesterként dolgozott Pécsen. Később egyébként még államtitkári és kormánybiztosi szerepet is betöltött. 

Trombitás Kristóf "Mauri Partizán" néven 2015-ben még szerkesztője volt az Il Nostro Calcio olasz futballal foglalkozó Facebook-oldalnak. Később viszont az oldal elhatárolódott tőle, és közzétettek egy bejegyzést, melyből kiderült, Trombitás 2015-ben még azért méltatta Davide Moscardellit, mert a focista kiállt a melegjogokért. Nem sokkal a 2015-ös eset után Trombitás Kristóf az M5-ön futó műsorában már arról készített beszélgetést, hogy vajon gyógyítható-e a homoszexualitás.

Ukrajna mellé állni hazaárulás - ezzel a címmel publikált Trombitás Kristóf majd kicsivel később írásának eredeti, kijelentő módú címe helyett varázsütésre kérdéssé változott, méghozzá erre: "Ukrajna mellé állni?"
Természetesen nem sokkal később még ezt is überelni tudta egy rosszindulatú megjegyzéssel: "Jó, azért Fekete-Győr Andrást ledobhatnánk Donbaszban, ha már ennyire harcolni akar".

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Trombitás Kristóf szülővárosába, Pécsre hozná a debreceni akkumulátorgyárat

Érdemes még tudni Trombitásról, hogy egy olyan műsort is vezetett a Pesti TV-n, amely vasárnaponként került adásba. A csatorna azóta már megszűnt, mivel teljes érdektelenségbe fulladt. Ebben a műsorban Trombitás beszélgetett olyan személyekkel, akik a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű Facebook-oldal szerkesztői voltak, és olyan tartalmakat terjesztettek, amelyek ráerősítettek a putyini propagandára.

 

Forrás: media1.hu