Koronavírus: 167-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, újabb beteg hunyt el

2020. március 23. 07:28

A vasárnapi 131 fős fertőzötti létszám ugrott meg hétfőre.

Elővizsgálati pont a fővárosi Honvédkórháznál - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu március 23-ai, legfrissebb adatai szerint a következő a helyzet:

"Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 167 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár"

- olvasható a kormányzati honlapon.

Tehát: 167 fő az igazoltan fertőzöttek száma, és eddig heten haltak bele a fertőzésbe, 16 fő pedig kigyógyult belőle. 101 fő van egészségügyi intézményi karanténban és 5515 mintát vizsgáltak eddig be akkreditált laboratóriumokban.

Az operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján elhangzott, hgy 3945 hatósági házi karantén van elrendelve az országban.

Forrás: Pécsi STOP