Kunhalmi Ágnes Tóth Bertalannal indul az MSZP társelnökségért

2020. augusztus 18. 14:06 2020. aug. 18. 14:06

Társelnöki rendszerre tér át az MSZP is a szeptemberi tisztújítása során, a jelenlegi pártelnök, a pécsi származású Tóth Bertalan Kunhalmi Ágnessel fog pályázni a két posztra. A férfi pártelnöki tisztért Mesterházy Attila is bejelentkezett, de Kunhalmi vele nem tervez.

A Népszava cikke szerint az MSZP a szeptemberi tisztújítás során fog átállni a társelnöki rendszerre, a pártelnökségért a pécsi származású jelenlegi elnök Tóth Bertalan Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselővel együtt pályázik. 

"Nem véletlenül indulok Tóth Bertalannal, egy csapatban készülünk a Fidesz legyőzésére"

- ezt reagálta a lapnak Kunhalmi arra a felvetésre, miszerint Mesterházy Attila is bejelentkezett a férfi pártelnöki tisztre. Mesterházy hétfő este az ATV-n arról beszélt, hogy ő "tökéletesen tudna együtt dolgozni" Kunhalmi Ágnessel.

Mesterházy szavaira Kunhalmi így reagált a Népszavának:

"Nem tervezek ezzel az eshetőséggel, Tóth Bertalannal indulok és vele is fogok nyerni."

A cikk szerint az MSZP új szabályzata értelmében a férfi és női társelnökökről külön fognak szavazni, vagyis akár az a szcenárió is előfordulhat, hogy nem Tóth Bertalan kapja a legtöbb szavazatot. 

A lap úgy értesült, hogy Tóth és Mesterházi mellett van egy harmadik induló is, az óbudai (III. kerületi) önkormányzati képviselő Őri László, aki most pályázik elsőre a tisztségre. 

A női pártelnöki posztra egyelőre a Népszava cikke szerint Kunhalmin kívül nem ismert másik induló. 

Az ATV keddi cikke szerint a másik baranyai szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese, Szakács László pedig bejelentette, hogy Mesterházyt támogatja a pártelnöki tisztségért folytatott versenyben, mert hogy az sem titok, hogy ők baráti viszonyt ápolnak egymással. Az is kiderült, hogy Szakács részt vett Mesterházy elnökjelölti programjának kidolgozásában.

 

Forrás: Pécsi STOP/Népszava/ATV

(Címlapkép: Facebook/Kunhalmi Ágnes)