Nyomoznak a Pécsi Egyetemen - Nyolcan őrizetben

2010. május 31. 10:19 2010. máj. 31. 10:19

Büntetőeljárást folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodása kapcsán, a gyanú bűnszövetségben elkövetett vesztegetés. A nyolc gyanúsítottat őrizetbe vették, úgy tudjuk, az egyetem gazdasági főigazgatója és informatikai igazgató is köztük van.



A Nemzeti Nyomozó Iroda Területi Főosztály Dél-Dunántúli Régiója bűntetőeljárást folytat nyolc fő gyanúsítottal szemben - a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatban -, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt - áll a hatóság közleményében.

2010. május 30-án és 31-én a gyanúsítottakat elfogták és őrizetbe vették. A PécsiStop úgy tudja, köztük van a PTE gazdasági főigazgatója és informatikai igazgatója is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai közel húsz helyen tartottak halaszthatatlan nyomozati cselekményként házkutatást, mely során számos tárgyi bizonyítási eszközt sikerült lefoglalniuk - írja az NNI közleménye.

A közelmúltban a pécsi, majd a Baranya megyei nyomozók vizsgálódtak a PTE felnőttképzési karán, gyakorlatilag az összes iratot lefoglalták. Egyelőre nem tudni, hogy a két ügy között van-e összefüggés.