PSZ: "Több mint 140 kollégát veszítettünk el másfél év alatt a koronavírus miatt"

2021. október 12. 11:36 2021. okt. 12. 11:36

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Spirit FM Partvonal című műsorában arról beszélt, a hozzájuk beérkezett információk szerint egyre több intézményben jelenik meg ismételten a koronavírus-fertőzés.

Gosztonyi Gábor szerint a pedagógusok fel vannak arra készülve, hogy akár egyik napról a másikra átálljanak a digitális oktatásra. Mint mondta, tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagyon nagy a lemaradásuk a diákoknak, ezt idén kell pótolniuk a pedagógusoknak. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Most úgy látom, hogy jövőre tíz százalékos béremelésre van lehetőség, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés a pedagógusoknál – mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó: Meghalt a pécsi horvát iskola igazgatója, Győrvári Gábor Zoltán

Gosztonyi szerint az egészségügyi, szociális és a pedagógusi ágazat az, amely „mélységesen alulfinanszírozott”, ugyanakkor ez elmúlt másfél évben ez a három ágazat hozta a legnagyobb áldozatokat a pandémia elleni védekezésben. Információik szerint az egészségügy után a legtöbb halálos áldozatot az oktatási szakma szenvedte el.

„Több mint 140 kollégát veszítettünk el másfél év alatt. Ebből hivatalos adat még csak tavaly december 31-ig van, beadtuk az újabb közérdekű adatigénylésünket, amelyben 2020. január 1-jétől június 30-ig ugyanazokra az adatokra kérdezünk rá” – árulta el a műsorban a szakszervezet alelnöke. Hozzátette: ebben még nincsenek benne a második félév, azaz a második hullám vége és a harmadik hullám adatai. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Címlapkép: Illusztráció, Pexels