Szigetvári ivóvíz: Tóth Bertalan újra felszólítja a kormányt a probléma megoldására

2023. szeptember 29. 16:16 2023. szept. 29. 16:16

A szigetváriak már hónapok óta szenvednek a rossz minőségű ivóvíztől, amely barnára színeződik, kellemetlen szagú és zavaros. A kormány ígérete ellenére még mindig nem történt érdemi lépés az ügyben, ezért Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője ismét kérdésekkel fordult a Parlamentben az illetékes miniszterhez.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán osztotta meg a szigetváriak panaszait, akik szerint még mindig nem fogyasztható a csapvíz. A politikus korábban már kétszer is írt levelet a kormánynak az ügyben, de nem kapott választ. Egy július 12-én kelt levélben azonban V. Németh Zsolt államtitkár azt írta, hogy már keresik a megoldást és a munkálatok tíz hetet vesznek igénybe, így az ősz elejére megoldódhatnak a problémák.

A tíz hetes időszak azonban letelt, de a szigetváriak nem tapasztalnak javulást az ivóvízellátásban. Tóth Bertalan ezért újra felvetette a kérdést a Parlamentben, ezúttal Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez fordulva. A frakcióvezető három kérdést tett fel a miniszternek:

  1. Mi akadályozza hónapok óta a vízminőségi problémák elhárítását?
  2. Meddig kell még várni a tiszta ivóvízre Szigetváron?
  3. Hogyan kompenzálják az itt élőket azért, hogy a használhatatlan vízért teljes árat fizetnek hónapok óta?

Tóth Bertalan kíváncsian várja miniszter úr válaszát az ügyben, és felszólítja a kormányt, hogy ne csak beszéljenek, hanem végre oldják is meg ezt a hosszú hónapok óta fennálló problémát, ami rengeteg gondot okoz a helyieknek.

Az írásbeli kérdés [itt] olvasható.