Uniós pénzből építettek kerékpáros pihenőt oda, ahol egy lélek sem jár

2023. június 8. 13:55 2023. jún. 8. 13:55

Az elhíresült, üresen álló letenyei állattartó teleptől nem messze, egy feleslegesnek tűnő kerékpáros pihenőt is építettek egy nemzetközi projekt keretében. Ausztriától Szlovénián, Horvátországon át Magyarország déli részéig vezet a kerékpárút, amely mellé két ilyen állomást és hat hirdetőtáblát építettek, 70 millió forintért. A letenyei állomáson kerékpárost még nem láttak.

Egy névtelenségbe burkolózó közösségi profil írója kritizálta ennek a kerékpáros pihenőnek a kinézetét. Az ismeretlen szerző azt kifogásolta, hogy a sok millióba került létesítményt senki nem gondozza.

„Itt a tavaszi időszakban némi kívánnivalót hagy maga mögött ez a pihenőhely. Azt el kell mondanom, hogy ez nem az önkormányzat projektje volt és ez a pihenő létesítmény, illetve maga a kiülő nem az önkormányzat területén van" – mondta az ATV Híradónak Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

Az hamar kiderült, hogy az uniós forrásból kialakított pihenőhely nemzetközi összefogással, magyar kormányzati és megyei támogatással épült. A kerékpárút egyébként az osztrák Mureckből indul és Mohácsig tart. Magyar oldalon úgy tűnik, mindenre jutott pénz.  

„Ez a pályázati kiírás szerint durván hetven millió forintba került. Tehát a hat tábla és két ilyen pihenőhely. Interreges pályázat, kivitelezője, beruházója a Balatonfelvidéki Nemzeti Park, ők csinálták ezt" – ismertette Kuprivecz József.

A megállóhely közvetlenül – a nemzeti park tulajdonában álló -– az állattartó telep mellett van. Ezt közel félmilliárd forintból építették, de eddig még semmire sem használták, ahogy a megállóhelyet sem.

„Nagy nehezen fedezhető csak fel, hiszen derékig érő gaz áll mind a kerékpártámaszok, mind a padok mellett. Ebből látszik, hogy nagy valószínűséggel ezt még nem használták" – fogalmazott a híradónak az MSZP Zala vármegyei elnöke, Fodor Csaba.

A feltételezések szerint ezt a kerékpáros pihenőt azoknak építették, akik az állattartó telepet szerették volna meglátogatni. Mivel a telep üres, a kerékpárosoknak sincs miért ide kanyarodni. 

Forrás: atv.hu