Vesztegetési ügy a Pécsi Tudományegyetemen: újra kattant a bilincs

2010. június 8. 11:53 2010. jún. 8. 11:53

Hétfőn este újabb két főt vettek őrizetbe a Pécsi Tudományegyetemen a múlt héten kipattant vesztegetési botrány kapcsán. A PécsiStop úgy tudja: ezúttal a beszerzési osztály vezetőjét és egy munkatársát tartóztatták le. Egy hete négy egyetemi dolgozót és két külsőst fogott el ugyanebben az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).



Hétfő este további két főt vett őrizetbe az NNI a Pécsi Tudományegyetemen. Mint ismert: múlt hétfőn a nyomozóhatóság nyolc embert tartóztatott le, az egyetem gazdálkodását érintő, bűnszövetkezetben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt. Köztük volt az egyetem négy dolgozója, beleértve a PTE gazdasági főigazgatóját, informatikai vezetőjét, illetve négy külsőst, beszállító cégek munkatársait. A nyolc főt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság, mivel többjüknél fennállt a szökés-elrejtőzés, és mindannyiuknál a tanúk befolyásolásának, illetve az összebeszélés veszélye.

Hétfőn este további két főt vett őrizetbe az NNI - erősítette meg a hatóság szóvivője, Bartha László rendőr őrnagy. A gyanú ugyanaz, mint az előzetesben lévő terheltek esetében, kihallgatásuk folyamatban van. A PécsiStop úgy tudja: hétfőn a beszerzési osztály vezetőjét és egy munkatársát vették őrizetbe.