Videón Orbán apjának hatvanpusztai birtoka, egy új épület is látható rajta

2024. április 2. 09:09 2024. ápr. 2. 09:09

Az elmúlt időszakban a Partizán és a Gulyáságyú Média is látogatást tett a Hatvanpuszta környékén található földeken és az Orbán Győző tulajdonában álló hatvanpusztai majorságban. A lapok közötti különbség azonban abban rejlik, hogy míg a Partizán inkább a földek tulajdonviszonyait vizsgálta, addig a Gulyáságyú Média magát a majorságot, különösen annak infrastruktúráját és használatát tekintette meg a levegőből.

A beszámolók szerint észrevehető változás történt az előző látogatáshoz képest. A korábban még épülő pálmaház mostanra elkészült, és bár korábban is volt már hasonló funkciójú építmény a területen, most egy nagyobb létesítmény áll a helyiek rendelkezésére. A látogatók számát tekintve is észleltek növekedést: tizenegy autót jegyeztek fel a magánúton és további járműveket a kúria mögötti parkolóban. Emellett nyolc kerti munkást is láttak tevékenykedni a területen. A látottak alapján továbbá arra következtettek, hogy valamilyen építkezés is zajlik a birtok jobb hátsó részén, amire a betonalap utalhat.

A hatvanpusztai birtok tulajdonosa Orbán Győző, de sokan a miniszterelnök tulajdonaként tekintenek rá. Egy korábbi VSquare cikk arról számolt be, hogy a kormányfő rendszeresen időzik a 13 hektáros területen családjával, és gyakran fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat és üzletembereket is. A birtok a 19. században József nádor által alapított, és a rekonstrukció költségei a becslések szerint 30 millió euróra, vagyis mintegy 11,5 milliárd forintra rúghatnak.

 

Forrás: Gulyáságyú Média