A Bolgárkertben épülhet a PMFC stadion

2021. szeptember 7. 15:41 2021. szept. 7. 15:41

Egyhangú szavazással döntött a pécsi közgyűlés népjóléti és sportbizottsága az új labdarúgó-stadion helyszínéről. A teljes egyetértéssel meghozott döntés alapján a Bolgárkertben kaphat helyet a kormány finanszírozásában épülő sportlétesítmény - a döntést közleményben közölte az önkormányzat.

Az Emberi Erőforrás Minisztérium Sportállamtitkárságával kötött korábbi megállapodás alapján az új pécsi labdarúgó-stadion építésének előkészítését a végleges kiviteli tervek elkészítéséig a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. végzi. Az önkormányzati tulajdonban álló cég kezdeményezésére a pécsi közgyűlés illetékes bizottsága kedden hozott döntést arról, hogy hol épüljön meg a stadion.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Öt igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el a leendő PMFC-stadion helyszínéül a Bolgárkert területét a közgyűlés népjóléti és sportbizottsága. A testület a város főépítésze mellett egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kért fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére. Mindannyian azt támogatták, hogy a stadion a Bolgárkertben épüljön meg, így a bizottság ma az építészeti és sportszakmai szempontoknak megfelelően, azokkal összhangban hozta meg támogató döntését. Fontos, hogy a pécsi városvezetés továbbra is csak olyan stadion megépítését támogatja, amely gazdasági szempontból fenntartható és üzemeltetéséhez a pécsi önkormányzatnak nem kell támogatást folyósítania, erre nyújthat garanciát, hogy a stadionépítés előkészítését a PSN Zrt. végezheti – fogalmazta meg Fogarasi Gábor, a pécsi közgyűlés népjóléti és sportbizottságának elnöke.

 

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A keddi bizottsági döntést követően folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése. A PSN Zrt. hivatalos levélben tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor folytatódik tovább az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése. 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata