A tanévkezdés előtt fejezhetik be a Bajcsy-Zsilinszky utca aszfaltozását

2020. augusztus 25. 18:05 2020. aug. 25. 18:05

A pécsi önkormányzat közleménye szerint, ha nem történik semmi rendkívüli időjárási körülmény a következő napokban, akkor még a tanévkezdés előtt sikerül a Bajcsy-Zsilinszky utca Zólyom utca és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszának leaszfaltozása, mint ahogy azt tervezték.

A közlemény szerint a „TOP-6.4.1-16-PC1- Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Belváros Észak-déli tengelye közlekedéstengelye fejlesztése” tárgyú projektnél augusztus 26-án, szerdán állnak neki a Bajcsy-Zsilinszky utca teljes szélességű aszfaltburkolat-felújítási munkálaltainak a Zólyom utca kereszteződés északi vonalától a Nagy Lajos király útjáig. 

26-án a meglévő burkolatot felmarják, 27-én és 28-án a lokális javítási munkálatok elvégzését, a közműfedlapok szintre emelését és egy réteg aszfalt lefektetését hajtják végre, majd 29-én, szombaton fejeződhetnek be az aszfaltozási munkálatok - ha nem szól közbe az időjárás. A Tettye Forrásház Zrt. munkatársai soron kívüli rendkívüli rekonstrukciós munkálatokat fognak végezni az adott szakaszon.

A munkálatok ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky utcán a kétirányú járműforgalmat fenntartják sebességkorlátozás mellett, de időszakos torlódással számolnia kell a közlekedőknek.

A Vásárcsarnok előtti buszmegállókat a munkálatok idejére a Zólyom utcától délre helyezik át, erről részletes tájékoztatót helyez ki a Tüke Busz Zrt. az érintett megállókban. 

A Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldali sávjának aszfaltozása során a Bajcsy-Zsilinszky utca - Nagy Lajos király útja csomópontból időszakosan szünetelni fog a belváros irányából történő áthajtás. A várható korlátozás miatt az önkormányzat azt javasolja, hogy a Rákóczi út irányából érkezők a felújítással érintett területet a Szabadság utca – Kálvin utca – Ipar utca kerülőútvonalon közelítsék meg.

Az önkormányzat a közlemény végén azt írja, amennyiben előre nem látható akadály nem hátráltatja a kivitelezést, a területen dolgozó vállalkozó hétvégi munkavégzéssel legkésőbb augusztus 31-ig befejezi teljesen a Bajcsy-Zsilinszky utcai aszfaltfelújítási munkálatokat.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi önkormányzat