A város több részén is lesz karácsonyfa!

2020. december 4. 16:04 2020. dec. 4. 16:04

Felajánlásokból kaptak karácsonyfát pécs különböző városrészei, közölte az önkormányzat.

Szerkesztőségünkhöz eljuttattot közleményből megtudhatjuk, hogy a város számos részén helyeznek el karácsonyfát a Biokom munkatársai. Külön öröm, hogy idén először Pécs-Hirden is lesz városrészi karácsonyfa, ami a jövő hét elejétől visz ünnepi hangulatot az ott lakók számára.

A keleti városrészben a Komját Aladár utcában fog tündökölni az idei karácsonyfa, amit egy Margit utcai család ajánlott fel a városnak.

Uránvárosban a 17 emeletes épület előtti téren állítják fel azt a 9 méteres, dús, tobozokkal teli duglászfenyőt, amit egy újhegyi család ajánlott fel a városnak.  A nyugati városrészbe ezen kívül még egy fa kerül, a Magyarürögi út és a Rácvárosi út kereszteződésében egy 7 méter magas jegenyefenyő, amit egy régi Kertvárosban élő család kertjéből szállítottak a helyszínre. Mindkét fenyőt hétfőn díszítik fel karácsonyi égővel és díszekkel.

Kertvárosban pedig a Csontváry sétány melletti parkba egy 8 méteres ezüstfenyőt állítanak, amit Szederkényből ajánlottak fel. A rózsadombi lakosok, se maradnak fa nélkül, az elmúlt években megszokott módon az iskola diákjainak segítségével díszitik fel a karácsonyfát.

A Mindenki Karácsonyfája is színesebb lett az elmúlt napokban, ugyanis a BIokom munkatársai újabb díszeket helyeztek el rajta, és egy fából készült kisvonatot és néhány jelképes ajándékcsomagot helyeztek az ünnepi hangulat jegyében.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Illusztráció