A nemrég lerombolt Polgári Kaszinó mögött árvereztet el egy területet a városvezetés

2017. november 28. 08:18 2017. nov. 28. 08:18

Újabb telket árverezne el a pécsi önkormányzat: ezúttal egy Kazinczy utcai ingatlanra esett a választása az egykori Polgári Kaszinó mögötti területen, ahol a közelben egy dzsámi maradványai is megtalálhatóak.

Ismét egy ingatlant árvereztetne el a legalább 7,5 milliárd forintos hiánnyal küzdő pécsi önkormányzat, a választás ezúttal egy belvárosi, Kazinczy utcai telekre esett.

Az önkormányzat honlapján szereplő kiírás szerint a városvezetés a Kazinczy utca 4/1-es szám alatti 17504-es helyrajzi számú, 415 négyzetméternyi beépítetlen területet adná el 16,13 millió forint plusz áfáért.

"A Pécsi Építési Szabályzat szerint az ingatlant közterület szabályozás érinti, továbbá az adásvételi szerződés megkötésének feltétele, hogy a vevő a szomszédos társasház megközelítésére szolgáló 50 négyzetméter nagyságú területrészt térítésmentesen a társasház tulajdonába adja"

- olvasható a honlapon megjelent felhívásban.

Az árverés december 12-én lesz a városházán, és az vehet rajta részt, aki előre befizette a vételár 10 százalékát.

A helyszín amúgy a volt Polgári Kaszinó/Kazinczy étterem mögötti terület déli része, az épület sokáig műemléki védelem állt, míg a kaszinó mögött egy dzsámi maradványai találhatóak, amiket pár éve még a törökök mentettek volna meg.

Idén márciusban Lázár János levetette a megmaradt utcai homlokzatról a védelmet, így pár hónappal később azt szinte teljesen le is bontották, jelenleg egy kisebb falmaradvány emlékeztet az egykori intézményre, mely a pécsi könnyűzenének is fontos helyszíne volt.

Az eladni kívánt terület a képtől balra indul, a térképrészleten egy ellipszissel jelöltük a helyrajziszám-kereső alapján beazonosított ingatlant.