Alighanem világrekord: hat hét alatt már több mint 80 hazugság!

2024. február 15. 12:41 2024. feb. 15. 12:41

Alig hat hét alatt már 81-szer hazudtak a Fidesz és a kormánypárthoz köthető szervezetek politikusai, illetve cselédmédiájuk a pécsiek szemébe. A hatodik heti álhír-gyűjtésünk sem lett rövid, viszont annál tanulságosabb.

Repülőjárat: Láthatóan sem lenyúlni/nyelni, sem kiköpni nem tudják a NER helyi politikusai, hogy újabb ígéretünket teljesítettük, és március végétől újra lesz nemzetközi, Münchenbe, illetve Máltára közlekedő menetrendi repülőgépjárat a Pécs-Pogányi Repülőtérről. Vegyük sorba a történteket, időrendben!

Először – még a hivatalos bejelentés előtt - megpróbálták levillogni a NER politikusai a sikert, kevés sikerrel:

A Fidesz helyi fikcióvezetője azon bukott meg, hogy még a nevét sem találta el annak a légitársaságnak, amelyik járatot indít a reptérről.

A pécsiek Mindenki Karácsonyfadísze, Nagy Kábelbarátja pedig egy újabb eposzi jelzőt aggatott magára: Sötétben Sunnyogó Sumákként a sötétbe burkolózott repülőtér előtt, magányos lódítóként egy hősies zenei aláfestést kapott, rögtönzött videóban hazudta le a csillagokat is az égről a témában.

Látva a lenyúlási kísérlet sikertelenségét, átmenetileg stratégiát váltottak, és a bubimentes hírportál oknyomozásba csomagolt pánikkeltéssel igyekezett elkedvteleníteni a pécsieket a repülőjárat használatától.

Ez sem tudta megtörni azonban az újrainduló járatok okozta általános eufóriát, így a NER újra stratégiát váltott, és megint azt próbálják meg bizonygatni, hogy a kormány nélkül nem valósulhatna meg a járat.

Egyszer és mindenkorra érdemes azonban leszögezni, hogy a valóságban sem a kormánynak, sem a helyi Fidesznek, sem csatolt részeiknek semmilyen szerepe nem volt a menetrendszerinti nemzetközi járat elindításában. Ennek előkészítését a Pécs-Pogány Repülőtér vezetése folytatta le, és a jelenlegi pécsi városvezetés kérésére lett dél-németországi desztinációja a járatnak. Megígértük, teljesítettük - bárhogy is fáj ez a Fidesznek.

Szelfipont: Hiába hívta „úgynevezett fejlesztésnek” a Malomvölgyi tóhoz készült szelfipontokat a kisebbik helyi NER-portál, a valóságban gyorsan közkedvelt lett az új attrakció, amit a BIOKOM további fejlesztésekkel, így új játszótérrel és játékos tanösvénnyel egészít ki tavasszal a tónál.

Adósság: A Fidesz helyi fikcióvezetője nem tud szabadulni a téveszmétől, amely szerint Pécs adóssága növekedik. Pedig, ha felocsúdna rémálmából, akkor láthatná, hogy a valóságban éppen most teljesítjük ezt az ígéretünket is, és az állami hitel visszafizetésével felszabadítjuk a pécsieket a 9,5 milliárdos Fidesz-hitel alól, miközben a működési hitelfelvétel tilalmával gondoskodunk arról is, hogy a Fidesz-ÖPE tandem által okozott, Pécset évekre visszavető eladósodás ne ismétlődhessen meg újra.

Ügyvédnő: Próbálják nagyra fújni és a polgármesterhez kötni a gyanú szerint sikkasztó pécsi ügyvédnő esetét, de a valóság ettől még nem változik: az érintett ügyvédnő nem volt tagja az átvilágítást végző ügyvédi csapatnak, amely kimagasló eredményt ért el, ahogy az az átvilágítás eredményét bemutató, nyilvános honlapon (elszamoltatas.pecs.hu) is olvasható.

Bértárgyalás: Hiába állítja ennek ellenkezőjét az egyik szakszervezet, a valóságban a Tüke Busz érdemi és konstruktív béremelési javaslattal tárgyal a társaság dolgozóinak fizetésemeléséről - pont úgy, ahogy 2020 óta minden évben, hiszen a cég és a jelenlegi városvezetés is elkötelezett a sofőrök bérének emelése mellett.

Turbókörforgalom: Feltalálta a mélyedést a kanálban a közgyűlés újonc fideszes képviselője, de ki kell ábrándítanunk: az önkormányzat többszöri kezdeményezése után már csak a Fidesz-kormányon múlik, hogy mikor lesz kibővítve kétsávosra az állami kezelésben lévő patacsi körforgalom. A képviselő által javasolt ideiglenes forgalom-elterelés kapcsán pedig javasoljuk, hogy egyeztessen erről az érintettekkel (pl. a pellérdiekkel), biztosan érdekes véleményekkel találkozik majd.

Parkolás: Hiába próbálkozik a megyei lap azt a látszatot kelteni, hogy lakossági panaszáradat övezi a februárban életbe lépett új parkolási rendet, a valóságban éppen a lakók kéréseinek megfelelően alakítottuk át az övezeteket.

Játszótér: Hiába igyekszik a negatív véleményeket összegyűjteni egy cikkben a megyei lap szerzője a pécsi játszóterekről, a valóságban a játékok kötelező időszakos hitelesítését végző, tehát az országos helyzetre jó rálátással bíró cég szerint Pécs játszótereinek állapota az országos élmezőnybe került. Ez különösen annak ismeretében jelentős eredmény, hogy 2019-ben milyen rossz állapotban hagyta örökül a játszóparkokat a Fidesz-ÖPE tandem.

Egyesület: Ahol a NER országos lapja guruló dollárokat lát és burkoltan szuverenitásvédelmi eljárással fenyegetőzik, ott a valóságban olyan, a magyar adófizetők pénzéből támogatott kormányközeli civil egyesületek lébecolnak, mint amilyenek a pécsi Tiszta Teletömött Kezek Frakcióhoz köthető, tízmilliókkal kitömött egyesületek

Kertváros: A KDNP helyi politikusa alaposan lesajnálta a kertvárosiakat, és veszteseknek titulálta a lakótelepen élőket. A valóságban ezzel szemben számos fejlesztés történt a déli városrészben: csak 2023-ban több mint 100 új parkolót adtunk át Pécsett, ebből 92-t Kertvárosban, azokon a helyeken, ahol ezekből volt a legnagyobb hiány, átadás előtt áll a városrész megújított, korszerű piaca, amelynek szomszédságában nemcsak az ikonikus szökőkút újul meg, hanem a hatalmas zöldfelület is.

A Fidesz-ÖPE pécsi hazugságszámlálója 2024 hatodik hetét követően: 81/300.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség