Áramütés ért egy tanárt a beázott kaposvári iskolában

2019. október 21. 15:15 2019. okt. 21. 15:15

Kórházba került egy kaposvári pedagógus. A baleset összefüggésben lehet az iskolában folyó felújítási munkálatokkal. Az ellenzéki erők szerint az intézményben dolgozó céget előszeretettel bízza meg a fideszes önkormányzat, ám a társaság hibát hibára halmoz, munkájuk finoman szólva is sok kívánnivalót hagy maga után.

A hírt a kpvsr.hu írta meg még pénteken: áramütés ért egy pedagógust a kaposvári Toldi iskolában. A lap szerint az itt dolgozó „Szemeco Kft. továbbra sem fejezte be a munkálatokat az iskolában, épp a tetőn végeznek munkálatokat. Ma reggelre ismét beázott az iskola, most a könyvtár ázott, sok könyv meg is sérült. A víz lefolyt a könyvtár alatt lévő tanterembe, ahol a pedagógus próbálta menteni a menthetőt. Ahogy megfogta a teremben lévő elosztót, egyből megrázta az áram.”

Arról, hogy 2019 májusában több kaposvári iskola is beázott, korábban már foglalkoztunk. A Gárdonyi Géza Tagiskola mellett a Toldi Lakótelepi Tagiskolát érintette a leázás. Úgy tudjuk, mindkét épületen a Szemeco Kft. dolgozott.

Bereczki Dávid, a választásokon a Momentum színeiben a kaposvári közgyűlésbe jutott képviselő lapunknak elmondta: a tavalyi tanév végén beázott Toldiban idén úgy kellett elkezdenie a gyerekeknek az iskolát, hogy az félkész állapotban volt, de hasonló volt a helyzet a Gárdonyiban is. 

Bereczki szerint szörnyű, oktatásra alkalmatlan állapotok voltak mindkét iskolában, szögek, törmelék hevert szerteszét, drótok álltak ki a falból. A felújítások még javában zajlottak, amikor megkezdődött a tanév.

A momentumos képviselő beszélt arról is: újra a Szemeco Kft. kapta a kivitelezést, annak ellenére, hogy az előző alkalommal is igen rossz minőségű munkát végeztek. Nem tartja kétségesnek, hogy a baleset is ebből fakadt. Egy szakember véleménye egyenesen az, hogy a Gárdonyiban felújított tető egy évet sem fog kibírni, és kezdődnek előröl a gondok.

Kérdésünkre, hogy a szülők hogyan reagáltak erre a helyzetre a Momentum képviselője elmondta:

mindkét iskolában rendszeresen tartottak fórumokat, de tehetetlenek voltak a szülők, mivel a gyerekeknek kötelező volt megkezdeni az iskolát.

 

Forrás: Pécsi STOP