Aranyhajó-ügy: jogerősen zár alá vették mindhárom gyanúsított vagyonát

2021. augusztus 31. 19:53 2021. aug. 31. 19:53

Újabb fejlemények láttak napvilágot az Aranyhajó-ügyben, melynek kapcsán a Pécsma megtudta: két gyanúsított vagyonának jogerős zár alá vétele már korábban megtörtént, most a harmadik gyanúsított fellebbezését is elutasította a bíróság. A lapnak Bodnár Imre, a pécsi önkormányzati átvilágítás vezetője azt mondta, komoly esély van arra, hogy a pécsieknek okozott vagyoni hátrány megtérüljön. 

Mint ismert - ahogyan arról korábban a Pécsi STOP is beszámolt -  az ügyben tavaly tett feljelentést a  Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH Zrt.) igazgatója két ügyben hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az Aranyhajó fogadó értékesítésének körülményei miatt aztán eljárás indult, az eljárásnak három gyanúsítottja is lett.  Az egyik gyanúsítottat, a Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő ügyvédjeként is emlegetett K. Mónikát különösen nagy értékű sikkasztással és haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntettével gyanúsítják, a másikat, a PVH volt vezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, a harmadik gyanúsított pedig a rendőrség szerint bűnsegédként működött közre a hűtlen kezelésben. 

A hűtlen kezelés, illetve más bűncselekmények miatt K. Mónika és társai ellen indult büntetőügyben mindhárom gyanúsítottal szemben vagyoni zár alá vételt kezdeményezett a pécsi önkormányzat vagyonhasznosító cége, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., összesen 276 millió forint értékben.

Mindennek a kaposvári i járásbíróság helyt is adott. A K. Mónikával, illetve a cég volt vezetőjével szembeni zár alá vétel korábban jogerőssé is vált, a harmadik gyanúsított - aki a cég korábbi gazdasági vezetője - fellebbezést nyújtott be, ezt azonban a Kaposvári Törvényszék elutasította, s helyben hagyta az eredeti végzést, számolt be róla a Pécsma. 

Mint írják mindezek alapján üzletrészeket, egy bankszámlát és egy gépkocsit vettek zár alá. A törvényszék indoklásában kimondja: a járásbíróság a rendelkezésre álló nyomozati iratokból helytállóan állapította meg, hogy a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, amit bűnsegédként követett el.

Dr. Bodnár Imre, az önkormányzati átvilágítást végző team vezetője a lapnak az ügy kapcsán azt mondta: most, hogy mindhárom vagyoni zár alá vétel jogerős, nagyon komoly esély van arra, hogy ebben az ügyben a pécsieket ért vagyoni hátrány megtérüljön. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

További cikkeink a témában: 

 

Címlapkép: Google Maps