Büntetőeljárás zajlik a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi ingatlaneladásai ügyében

2020. szeptember 1. 16:53 2020. szept. 1. 16:53

A Tolna megyei rendőrök szűkszavúan, de elárulták, hogy büntetőeljárást folytatnak a kérdéses ingatlaneladások kapcsán, melyek a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. előző vezetése idején történtek.

Idén év elején tett feljelentést a pécsi önkormányzat a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. előző vezetésének idején történt két ingatlaneladás kapcsán. 

Mint ismert, idén januárban beszélt arról egy sajtótájékoztatón Péterffy Attila polgármester és dr. Bodnár Imre ügyvéd, hogy a városi cégeknél elrendelt átvilágítások nyomán két gyanús ingatlaneladásra bukkantak, ami miatt feljelentést tettek. (Még decemberben derült ki, hogy az új összetételű közgyűlés azonnali hatállyal visszahívta a vagyonkezelő korábbi vezetőjét, többek között ezért, illetve más ügyek miatt is megrendült a bizalom a cégvezető irányában).

Az egyik gyanús ingatlaneladás az Aranyhajó fogadót érintette, a másik pedig a volt központi menza területét - ezekről bővebben ebben a cikkben írtunk. 

Az Aranyhajó fogadó ügyletében egy ismert pécsi ügyvéd is felbukkant, aki kapcsán a városvezetés bejelentéssel élt a Pécsi Ügyvédi Kamara felé, amely aztán fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett. Mivel akkortájt derült ki, hogy a szóban forgó ügyvéd, dr. Kamondi Mónika az ügyvédi irodáján keresztül 2014-2019 között két városi cégtől - a vagyonhasznosítótól és a Biokomtól - összesen bruttó 168 millió forintot kapott a munkája ellentételeként, a helyi Fidesz nekiállt lakájmédiázni az erről író lapokat.

Az ingatlaneladások miatti eljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság indította meg februárban ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt, ám gyorsan a kizárásukat is kérték az ügyből, hogy még a gyanú árnyéka se vetülhessen a testületre.Az Országos Rendőr-főkapitányság így az ügyet áttette Tolna megyébe.

A tolnai rendőrök már az előző cikkünknél is rendkívül szűkszavúan válaszoltak, akkor csupán annyi derült ki, hogy zajlik az eljárás. 

Pár napja a Pécsi STOP újra megkereste a tolnai főkapitányságot, hogy van-e bármilyen változás az előző érdeklődésünk óta. Most ezt a választ kaptuk:

"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Ön által érdeklődött eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán büntetőeljárás van folyamatban. A nyomozás érdekeire való tekintettel az ügy kapcsán – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban további tájékoztatást adni."

 

Címlapkép: A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. székhelye - Fotó: Google Street View

Forrás: Pécsi STOP