Ásót ragadtak a pécsi politikusok

2020. október 22. 14:08 2020. okt. 22. 14:08

12 fát ültettek el csütörtök reggel a Puskin téri játszótéren a városvezető koalíció politikusai, valamint Péterffy Attila polgármester, jelezvén, hogy elindult az a fásítási program, melynek során félezernél több facsemete kerül ki a városba.

Egy hete írtuk meg, hogy idén 551 facsemete elültetését tervezték be a Biokomnál, melyet a Városi Faalapban elkülönítetten álló 6 millió forintos keretből finanszíroznak. 

Egyrészről a tavaly elültetett, de meg nem eredt fák pótlását végzik el, másrészről új helyeken 222 csemete kerül a földbe, valamint a tüskésréti területen az erdősítést is folytatnák 100 csemetével. Ezen fák a városi csemetekertből érkeznek, egy-egy növendék elültetése bruttó 7500 forintos darabáron elvégezhető. Ezeken felül a belvárosban és környékén - Kórház tér, Rókus sétány, Kossuth tér, Terracina tér) 12 további fát ültetnek, melyek nem a csemetekertből jönnek, erősebbek az ott nevelődő növényeknél.

Fotó: Pécsi STOP

A fásítási program nyitányaként ragadtak lapátot a városvezető koalíció politikusai október 22-én reggel, és ültettek el 12 csemetét a Puskin téri játszótéren.

Fotó: Pécsi STOP

Az ehhez kapcsolt sajtótájékoztatón Nagy Ervin városi főkertész elmondta, a Puskin térre többek között ezüsthársak, virágos kőrisek, mezei juharok kerülnek. A fák elhelyezésekor figyelembe vették a később ide kerülő játékeszközök helyét is. Megjegyezte, azért esett az említett fafajtákra a választás, mert tűrniük kell az itteni nem túl jó talajt, valamint a 6-os főút nagy forgalmát is.

Fotó: Pécsi STOP

Szerző: H. V.
 

Forrás: Pécsi STOP