Átadták a pécsi IT HUB irodát a Hattyú házban

2020. október 28. 17:17 2020. okt. 28. 17:17

Az iroda célja az, hogy teret adjon az informatikai szakterület rendezvényeinek és egyfajta csomópont legyen az innovációs és az informatikai cégek között.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint szerda délután megnyitott a pécsi Hattyú ház első emeletén az IT HUB iroda. Az IT Hub-nak a céljai közé tartozik, hogy az informatikai szakterület rendezvényeinek, workshopjainak, képzéseinek teret adjon, emellett pedig egyfajta csomópontként funkcionáljon az innovációs és informatikai cégeknek, utat engedve a két terület közötti együttműködésnek, találkozásoknak a legfrissebb vállalkozásoktól a piac meghatározó szereplőiig.

"Maga az iroda létrehozása is egy sokszereplős együttműködés eredménye, amelyben a pécsi önkormányzat mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az ágazati klaszter és csaknem 40 informatikai, illetve innovációs kis- és középvállalkozás vett részt.

A 280 négyzetméter alapterületű iroda működése nonprofit lesz, az üzemeltetési költségeket a bérlők állják. Különböző szolgáltatási csomagokat alakítottak ki: a legkisebb cégeknek már évi 50 000 forinttól van lehetőségük a csatlakozásra. Az irodához a pécsi önkormányzat is tagdíjfizető partnerként csatlakozott abban bízva, hogy az intézmény az információtechnológiai ágazat pécsi szereplőinek együttműködését, közös üzleti sikerét segíti, de új startup vállalkozások indítását is ösztönzi"

- olvasható az önkormányzat közleményében.

A kommüniké szerint az iroda eredményes működése révén növekedhetnek a város iparűzési adóbevételei, emellett pedig olyan új munkahelyek jöhetnek létre, amelyek képesek Pécsen tartani a frissen végzett képzett fiatalokat. Ezeken túl az IT HUB irodával az önkormányzat azt is el szeretné érni, hogy a szolgáltatócégek visszajöjjenek a városközpontba.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP