Az egyik pécsi fideszes képviselő szerint kiállni a bántalmazott gyerekek mellett csak bohóckodás

2024. február 21. 19:19 2024. feb. 21. 19:19

Ártatlan gyerekek vetnek véget az életüknek azért, mert nem tudják feldolgozni azt a traumát amit pedofil szörnyetegek okoztak nekik. Ennek ellenére a botrányos megnyilvánulásairól elhíresült pécsi fideszes képviselő, Hári József bohóckodásnak tartja a bicskei gyermekotthon áldozatai mellett való kiállást. Azóta több platformon is igyekezett bizonyítani, hogy ez nem igaz, a keddi közgyűlésen azonban felvétel is készült róla.

„Én azt gondolom, hogy vezetni kéne már ezt a várost és nem bohóckodni ezekkel plüssmacikkal, meg a mindenféle feliratokkal, úgyhogy szeretném kérni: próbáljunk meg rátérni a témákra és a VALÓS TÉMÁKRA- ez volt Hári József első felszólalása a február 20-i közgyűlésen.

Hogy ne lehessen letagadni ezt a gyomorforgató monológot, mutatjuk is a szó szerinti idézet alapján a vágatlan verziót:

A városvezető frakciók képviselői leragasztott szájú plüssmacikkal álltak ki a pedofil bűncselekmények áldozatai mellett, továbbá kérdéseket intéztek a fideszes képviselőhöz a pedofil botrány kapcsán a pécsi közgyűlésen. A pécsieknek joga van tudni a helyi kormánypárti politikusok véleményét ezen égetően fontos fideszes pedofil ügy kapcsán. De úgy látszik szerintük ez csak bohóckodás. Ezt Hári József mondta ki a keddi közgyűlésen. Azok az ártatlan gyerekek, akiket arra kényszerítettek éveken át, hogy egy pedofil igazgatót szexuálisan kielégítsenek, majd arra biztatták őket, hogy hamis vallomást tegyenek, lehet nem tartják ennyire bohóckodásnak ezt az ügyet és a mellettük való kiállást.

Amikor a Pécs Jövője Frakció önkormányzati képviselői a fideszes politikusokat kérdezték arról, hogy meddig vállalnak közösséget egy olyan párttal (Fidesz), amelyik szabadon enged pedofil bűncselekményben érintett személyeket, akkor érdemi válaszadás helyett kivonultak a teremből.

Az ebédszünet után viszont nem volt kibúvó, a fideszes képviselők kénytelenek voltak válaszolni a kérdésekre, hiába próbáltak továbbra is sunnyogni és az SZMSZ mögé bújni. Bár az érdemi válaszok elmaradtak, a bagatellizálás, a hazudozás és a személyeskedés nagy erőssége volt mindegyik fideszes képviselőnek. Persze ne legyenek illúzióink, megint előveszik a régi bevált taktikát és leírják, hogy ez hazugság, de pechükre felvétel készült mindegyik válaszról.

 

Ezekből mazsolázunk:

Kővári János szerint nem kéne ezzel az üggyel foglalkozni, hanem járdákkal és utakkal kapcsolatban kéne a képviselőket kérdezni. Ezen felül kijátszotta az aduászt, elmondta, hogy neki hány gyermeke van és hány unokája. Éppen csak a gyermekeivel készült közös fotót nem tolta a kérdést intéző Fürj Csaba arcába. Kővári János fontosnak gondolta, hogy ismét megpróbálja összemosni a pedofilokat a melegekkel és azt is állította, hogy óvodában drag queen-ek olvasnak mesét a gyerekeknek.

Berényi Zoltán emelt fővel és tiszta szívvel vállal közösséget a jobboldallal. Igen, azzal az elvileg keresztény, konzervatív jobboldallal, akik pedofiloknak adnak kegyelmet.

Barkóczi Csaba is menetrendszerűen felmondta a propagandát, hogy az érintett politikusok lemondtak és jön egy még szigorúbb gyermekvédelmi törvény. Képviselő Úr, egy még(?) szigorúbb gyermekvédelmi törvényre van szükség ahhoz, hogy ne engedjünk szabadon pedofil ügyekben érintett bűnözőket? Ön szerint ez a megoldás? Nem lehetne onnan megközelíteni a dolgot, hogy nincs tanárhiány, a szülészet megfelelően működik, vagy a gyermekorvosok nem Svédországban praktizálnak? Mert sajnos ezeket az ágazatokat a Fidesz tette tönkre.

Csizmadia Péter egyenesen visszataszítónak tartotta, hogy ezeket a kérdéseket feltették a Pécs Jövője Egyesület tagjai. Aztán jött a mantra, hogy semmilyen mondvacsinált gyermekvédelmi intézkedést nem fogadtak el országos szinten a parlamentben. Megint csak adja magát a kérdés, hogy mi értelme van bármilyen gyermekvédelmi törvénynek, hogyha az ország fideszes vezetői kegyelmet adnak egy pedofil ügyben érintett bűnözőnek? Akkor ezek a gyermekvédelmi törvények vajon célba értek, ha az előterjesztők is szembe mentek vele? Mindezt azért, mert a bűnös közel áll az Orbán-családhoz, olyannyira, hogy a tárgyalásán Orbánék családi ügyvédje védte a bűnözőt. És persze, ha ez nem derül ki, akkor Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán is megmaradt volna pozíciójában.

Éppen az a 3 ember, akik mellett Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő is kiállt, ahelyett, hogy kifejezte volna szolidaritását az árva, megkeserített sorsú gyermekek mellet. Ő fontosabbnak találta kiállásáról biztosítania az összes személyt akikről eddig tudunk, hogy jócskán benne voltak a pedofil botrányban. Például azt a Balog Zoltánt, akinek már 2012-ben jelezte az ombudsman a bicskei gyermekotthonban történt szörnyűségeket.

Nos, ez lenne Pécsen a Fidesz keresztény értékrendje. A gyermekek bántalmazása mellett kiállni szerintük bohóckodás.