Baranya megbízott főépítésze lesz a Fidesz siklósi polgármesterjelöltje

2019. június 14. 08:10 2019. jún. 14. 08:10

Megnevezte a Fidesz, hogy kit indít a városvezetői székért Siklóson. Riegl Gábor korábban 10 évet dolgozott a dél-baranyai városban, azóta Baranya megye megbízott főépítésze.

A napokban jelentette be egy Facebook-posztban Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselő (aki nem mellesleg szerdán párttársaival leszavazta a Parlamentben, hogy az otthonápolási díj emelésének ellenzéki javaslata az országgyűlés elé kerüljön), hogy Siklóson is megvan a Fidesz polgármesterjelöltje. Ráadásul a városka helyi kormánycsapatának elnökségét is sikerült megválasztani.

Nagy Csaba

Döntött a siklósi Fidesz: Riegl Gábor a kormánypártok polgármesterjelöltje Új elnökséget és polgármesterjelöltet választott a Fidesz Siklósi Csoportja kedden este. A tagság egyhangúan megszavazta,...

A bejegyzés szerint a polgármesterjelölt Riegl Gábor lesz, míg az elnökségben a következők kaptak helyet: Mehring-Tóth Szilvia elnök, míg Halasi Andrea, Mojzes Tamás és Daczó István alelnökök lesznek.

Riegl Gábor jelenleg a Baranya Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Osztályánál szerepel megbízott főépítészként. A Siklósi Hírek cikke szerint Riegl korábban a siklósi önkormányzatnál dolgozott építészként, sőt, megbízott városi főépítész is volt egy ideig. A lap kereste Riegl Gábort, hogy mi köti Siklóshoz, de nem kaptak választ a megkeresésre. A 17 éve regnáló, ám ősszel nem induló polgármester Marenics János a lapnak a Fidesz polgármesterjelöltjéről a következőt mondta:

"Ha végigsétálok Siklós utcáin, nincs semmi, amiről ő jutna eszembe. (...) Olyasmit az elmúlt 17 évben, ami részéről maradandó dolog lenne, nem tudok felidézni. (...) Gábor egy jó építész, de a projektekben nem vett részt, hiszen az a mindenkori kabinet dolga volt."

Marenics személyes véleményként még azt fűzte hozzá, hogy Riegl Gábor mindig korrektül végezte el a munkáját, "és jó hivatalnok, de nem több. Ha Siklósnak egy hivatalnok kell, akkor őt fogják megválasztani."

A Pécsi STOP-hoz még tavaly december végén került egy dokumentum, mely arról tanúskodott, hogy a siklósi Fidesz már akkor leoszthatta magának a városi pozíciókat. Akkor még Mojzes Tamás volt megnevezve polgármesterjelöltként (ő 2014-ben kikapott a Fidesz jelöltjeként Marenics Jánostól), később a Siklósi Híreknek arról beszélt, hogy ő ugyan nem indul, de megvan már a jelöltjük, aki "egy helyi, tősgyökeres szakember, aki más területen már letette a névjegyét szakmai munkájával."

Forrás: Pécsi STOP/Siklósi Hírek