Befejeződött az ANK uszodájának rekonstrukciója, a medencét a mai naptól használhatják az úszók!

2023. február 6. 18:10 2023. feb. 6. 18:10

Befejeződött az Apáczai Nevelési Központ (ANK) Dr. Anatolij Petrov Uszodájának rekonstrukciója, a medencét használhatják az úszók – írja sajtóközleményben az önkormányzat.

Mint a közleményben emlékeztetnek, az ANK 25 méteres medencével rendelkező uszodája tavaly októberben zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai.

 

Ezek keretében csővezetékeket cseréltek ki a szakemberek, a medencét pedig egy speciális fóliával burkolták be, ami meggátolja a vízszivárgást az épület alsó szintjén. Elvégezték a falak tisztasági festését és dekorálását, lefestették a padokat, a fali vitrineket, emellett teljesen megújult az uszoda két zuhanyzója is.

Megtörtént a medence felöltése, az uszoda gépészeti berendezéseinek beüzemelése, a víz vegyszerezése és 27-28 Celsius fokra történő felmelegítése is. Miután a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai is mindent rendben találtak, a Dr. Anatolij Petrov Uszoda

 

FEBRUÁR 6-TÓL ÚJRA FOGADJA AZ ÚSZÓKAT.

 

Zag Gábor, Pécs alpolgármestere szerint Pécs önkormányzata egy olyan időszakban döntött az uszoda felújítása és újranyitása mellett, mikor ez az energiaválság miatt nem mindenütt jellemző. Kiemelte: a városvezetés elkötelezett az iránt, hogy a rendszeres mozgás lehetőségét a nehéz körülmények ellenére is megteremtse a pécsieknek.