Betapasztott szájú macikkal tiltakoznak a Pécs Jövője Frakciószövetség képviselői a Fidesz pedofilsimogató rendszere ellen

2024. február 13. 10:02 2024. feb. 13. 10:02

Az elmúlt hetek történései alaposan felrázták a magyar társadalmat. A pedofilbotrányba már belebukott Novák Katalin, volt köztársasági elnök, illetve Varga Judit is, a Fidesz EP-listavezetője, valamint volt igazságügyi minisztere is.

Úgy tűnik a pedofilbotrány jóval nagyobb lavinát indított el, mint amire Orbán Viktorék számítottak. Először megpróbálták az egész ügyet a szokásos módon elsunnyogni, majd amikor érzékelték, hogy ebből nagyon nagy baj lesz, feláldozták a párt két legerősebb női politikusait, Novák Katalint és Varga Juditot. Tettük utóhatását a mai napig érzékelhetjük Magyar Péter színrelépésével, de most ezzel nem ebben a cikkünkben foglalkozunk.

Bővebben: Kegyelmet kapott Novák Katalintól a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező bűntárs

Térjünk vissza Pécsre! Megnéztük múlt héten több fideszes képviselő Facebook-oldalát abban a reményben, hogy hátha ők elhatárolódtak a pedofilokat mentegető Novák Katalintól, de arcon csapot minket a fideszes valóság. Óriási hallgatást és sunnyogást véltünk felfedezni a képviselők oldalain. Erről egy véleménycikkben fejtettük ki az érzéseinket, gondolatainkat. A keddi közgyűlés előtt a várost vezető Pécs Jövője Frakciószövetség egy sajtóközleményben szólította fel a fideszes képviselőket, hogy azonnali hatállyal határolódjanak el pedofilokat mentegető rendszerüktől:

Sunnyogás helyett határolódjon el végre a pécsi Fidesz a pedofilsimogató rendszerüktől  

Mi, a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagjai elítéljük a Fidesz-rendszert, azt a velejéig romlott rendszert, amely visszaengedett a társadalomba egy pedofil-ügyben elítélt bűnözőt.

Városi politikusokként mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy a pécsi közéletben világos helyzetet teremtsünk: pedofiloknak nincs helye közöttünk!

Felszólítjuk a Fidesz-ÖPE-KDNP pécsi képviselőit, hogy ők is haladéktalanul határolódjanak el a pedofil-ügyben elítélt bűnözőnek kegyelmet adó rendszerüktől! 

 

Ezért, ahogy olvasóink megszokhatták a közgyűlés kezdete előtt, kérdésekkel vártuk a fideszes képviselőket.

Sajnos Csizmadia Péter, a fidesz frakcióvezetője nem jelent meg az ülésen így őt nem tudtuk megkérdezni, hogy elhatárolódik-e a pedofilbotrányba keveredett Novák Katalintól.

A közgyűlési terembe beérve a fideszes képviselők arra lehettek figyelmesek, hogy a velük szembe helyet foglaló Pécs Jövője Frakciószövetség tagjainak asztalán betapasztott szájú macik foglaltak helyet, ezzel is felhívva a figyelmet a pedofília elleni harcra.

Hoppál Péter a remek időzítéséről tett tanúbizonyságot ismét, az országgyűlési képviselő Novák Katalin lemondása előtt pár órával tett ki egy Facebook-bejegyzést, hogy kiáll a köztársasági elnök, valamint Varga Judit mellett.