Ez nem oké: a pécsi Fidesz képviselői napokig sunnyogtak a fideszes pedofilügyről

2024. február 8. 10:10 2024. feb. 8. 10:10

Nagyon nem oké, hogy Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője, Őri László, a megyei önkormányzat fideszes elnöke és Hoppál Péter, helyi fideszes országgyűlési képviselő is napokig hallgatott a bicskei pedofilügyről. Miért nem tiltakoztak akkor, amikor ez a botrányos hír kiderült? Miért nem követelték Novák Katalin, fideszes köztársasági elnök lemondását, vagy legalább a kegyelem visszavonását? Miért nem álltak ki a bicskei gyermekotthon áldozatai mellett, akik éveken át szenvedtek a pedofil igazgató és bűntársa miatt? Miért csak akkor kezdtek szorgos Facebook-posztolgatásba, amikor vezérük, Orbán Viktor kijelölte számukra az utat és elítélte az ügyet, amikor már kínossá és tarthatatlanná vált? Megjegyzem, az is figyelemre méltó, hogy maga a miniszterelnök is ennyire megkésve reagált az ügyre, ami arra utalhat, hogy a kormányzó párt igen érzékenyen reagál a közvélemény hangulatára. Ezért felmerülhet a gyanú, hogy az ilyen jellegű reakciók elsősorban politikai számításokon alapulnak, és kevésbé az áldozatok és az igazság keresése iránti valódi elkötelezettséget tükrözik.

A pécsi fideszes politikusok posztjai így csak megkésett, üres szavak, hiszen a tetteik mást mutatnak. Ha valóban fontos lenne nekik a gyermekvédelem, akkor nem sunnyogtak volna eddig, hanem cselekedtek volna. Nem hagyták volna, hogy egy pedofil bűntársa szabadon járjon, és újabb ártatlan gyermekeket veszélyeztessen. Már rég Novák Katalin, fideszes köztársasági elnök lemondását kellett volna követelniük, aki rekorder a kegyelmek osztogatásában, és aki többek között a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgynek is megkönyörült.

 


A pécsi Fidesz frakcióvezetőjének gondjai akadtak a helyesírással. 

 

Kérdezem én, tényleg ennyire nem funkcionálnak önálló entitásként? Tényleg minden esetben meg kell várni, hogy mi lesz a központi ukáz? Meddig hallgattak volna, ha a miniszterelnök nem szólal meg az ügyben?

 

És mit tennének, ha ők vezetnék a várost, a Fidesz-kormány pedig egy, az egészségre káros akkumulátorgyárat szeretne Pécsre telepíteni? Vagy ha a kormány az olcsóbb, vendégmunkások foglalkoztatását erőltetné a pécsiek béremelése helyett?

 

A véleményem az, hogy a pécsi Fidesz politikusai nem mernek szembeszállni a kormánnyal, még akkor sem, ha az lenne a pécsi polgárok érdeke. Úgy tűnik, hogy ők nem a pécsiek szolgálatára esküdtek fel, hanem pártjuk hűségére, amit rendre be is bizonyítanak. Ők csak a kormány akaratát teljesítik, és nem a pécsi polgárok igényeit figyelik. 

 

Rendkívül kellemetlen volt ez a hosszú hallgatás, amit nem tesz helyre az, hogy most egyszerűen csak továbbosztják Orbán Viktor videóját. Kaleta kapcsán is hallgattak, aki a kormány nagykövete volt, és aki több ezer gyermekpornográf képet tárolt a számítógépén. Miben fognak még hallgatni? Milyen más bűncselekményeket, botrányokat, visszaéléseket nem hoznak nyilvánosságra, csak azért, hogy megvédjék a kormányt és a pártjukat? Milyen más ügyekben nem állnak ki a pécsi polgárok érdekében, csak azért, hogy megfeleljenek Orbán Viktornak és a központi narratívának? Milyen más hazugságokat, félrevezetéseket, propagandát terjesztenek, csak azért, hogy elrejtsék a valóságot és a tényeket?

 

Idővel minden kiderül, de egy biztos: most is igencsak gyávák voltatok. 

 

Bogos Csaba véleménycikke