Bezárják a Lyceum templomot Pécsett - A horvátországi földrengések miatt életveszélyessé nyilvánították

2021. január 19. 20:59 2021. jan. 19. 20:59

A horvátországi földrengések miatt be kellett zárni egy templomot Pécsett, ugyanis a mennyezet egy része gyakorlatilag bármikor leszakadhat. A statikusok szerint az épület életveszélyesség vált. A Pécsi STOP legfrissebb hírei ide kattintva érhetők el.  

Az pécsi Lyceum kapuján egy tábla fogadja a látogatókat, mely szerint bizonytalan ideig, de legalább három hónapig nem nyit ki a pálosok belvárosi temploma. Az templomot azért kellett bezárni, mert a közelmúltbeli horvátországi földrengések miatt megrepedt a mennyezet, írja az atv.hu. 

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt a Pécstől légvonalban 160-170 km-re fekvő Petrinját december 29-én rázta meg a legerősebb, 6,4-es erősségű földmozgás.

Az atv.hu azt írja, hogy a falak és a boltozat találkozásnál mind a két oldalon van egy repedés, illetve a szentélyben is nyílt egy teljesen új, ezt a híradónak mondta el Szabolcs Atya, a templomigazgató. 

A templom padlóján még most is láthatók vakolatdarabok, amelyek a mennyezetről váltak le. A szakemberek úgy vélik 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat. A templomot éppen ezért egyelőre bezárták, azt pedig még nem mérték fel, hogy mekkora összegből lehet az épületben keletkezett károkat helyreállítani, így az sem tudható, mikor kezdik meg a hibák kijavítását. A Pécsi STOP legfrissebb hírei ide kattintva érhetők el.  

Forrás: atv.hu 

Címlapkép: Lyceum templom Pécs