Botrány a szekszárdi sportcsarnokban

2021. április 30. 16:47 2021. ápr. 30. 16:47

Verőlegényekkel, titokban elrendelt zárcserével próbálta megszerezni az irányítást a szekszárdi sportcsarnok felett Ács Rezső Szekszárd fideszes polgármestere, majd indoklás nélkül elbocsátotta a létesítmény ügyvezetőjét, Malomsoki Krisztiánt. A történetről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő számolt be,

Harangozó Tamás az MSZP országgyűlési képviselője április 22-én készített videót amiben még azon volt a hangsúly, hogy Ács Rezső fideszes polgármester akadályoztatja a szekszárdi sportcsarnok működését azzal, hogy az intézmény saját pénzét késve folyósítja, emiatt már a közművek lekapcsolásával fenyegetőztek a szolgáltatók. A képviselő a videóbeszámolóját azért készítette, mert bízott abban, hogy ezzel javítani tud a helyzeten, azonban ez nem így történt. A legfrissebb, Facebook-oldalára feltöltött videójában arról volt kénytelen beszámolni, hogy a helyzet tovább romlott Szekszárdon.

Malomsoki Krisztián elmondta, hogy április 23-án a polgármester a hivatalába rendelte, mert beszélni szeretett volna vele. A kérésnek nem tudott eleget tenni, mert a csarnokban megjelent hét, kidobó fiúra kísértetiesen emlékeztető férfi. Az ügyvezető számára nem volt világos, hogy miért érkeztek, abban viszont biztos volt, hogy semmi keresni valójuk nincs ott, ezért kérte, hogy igazolják magukat, de mivel ezt nem voltak hajlandóak megtenni, ezért a rendőrséghez fordult.

„Hiába rendelt magához a polgármester, olyan helyzetben, hogy a kolléganőimet megfélemlítették és a rendőrség igazoltatott, nem hagyhattam ott a csarnokot” – emlékezett vissza Malomsoki, aki számára ekkor még nem volt világos, hogy a fekete ruhásokat maga a polgármester küldte oda, mint ahogy azt az embert is, aki azért érkezett, hogy lecserélje a zárakat a sportcsarnokban.

Noha Malomsoki nem találkozott személyesen a polgármesterrel, de annak határozatával igen, ami szerint Ács Rezső indoklás nélkül felmentette, egyszerűbben szólva kirúgta. A volt ügyvezetőnek csak sejtése van arról, hogy miért menesztették: „Úgy gondolom, hogy a valós oka a leváltásomnak egy beruházás körüli jogi átvilágítás leállítása lehet”. Ugyanis az ügyvezető a kirúgását megelőzően pont a szekszárdi meg nem épült uszodai beruházás ügyében vizsgálódott.