Csaba István: Elég volt abból, hogy Kővári következmények nélkül félrevezeti a pécsieket

2021. május 19. 09:16 2021. máj. 19. 09:16

Csaba István, az MSZP Baranya megyei elnöke, pécsi önkormányzati képviselő kedden egy sejtelmes bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, melyben egy gyerekeknek szóló bohócdalt küldött az ÖPE-vezér Kővári Jánosnak. Rákérdeztünk a fiatal képviselőnél arra, hogy mit jelent pontosan ez az üzenet.

„Kővári "Leopoldi" képviselőtársamnak küldöm szeretettel a mai sajtóközleményére reagálva ezt a kedves dalt:” – ezzel a szöveggel osztotta meg Csaba az alábbi dalt.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

 

Elsőre úgy tűnik, mintha tréfának szánta volna a szocialista képviselő a bejegyzést, amit csak ők értenek, ezért megkérdeztük, hogy miről van szó.

„Valóban egy kis magyarázatra szorul a keddi bejegyzésem, mellyel két dologra akartam felhívni a figyelmet: egyrészt sokszor a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi képviselőinek önfényezéseinél úgy érzem, mintha egy cirkuszi mutatványt néznénk, mert elfelejtik, hogy 10 évnyi városvezetéssel a hátuk mögött, milyen körülmények között hagyták maguk után Pécset: csőd, több milliárdos adósság, országos botrányok, gazdátlanság.

Másrészt Kővári János kiadott a keddi polgármesteri konzultáció után egy sajtóközleményt. A kisebbik gond vele és ami még ráadásul vicces is, hogy másfél év után sem sikerült benne eltalálnia a nevemet, Istvánról átkeresztelt Lászlóra. Ezért is neveztem át én is a bejegyzésemben Leopoldinak. A súlyosabb gond inkább az, hogy hazudott rólam. Azt írja, hogy „zsírós kifizetés” és „busás összegek” járnak nekem azzal, hogy a Költségvetési és Gazdasági Bizottság tagja lettem. Ez nettó hazugság, ugyanis egy kanyi vassal nem nő a tiszteletdíjam!

Elég volt abból, hogy Kővári János következmények nélkül, rendszeresen félrevezeti a pécsieket a politikai haszonszerzés céljából! 16 évnyi képviselőség után pontosan tudnia kellett, hogy egy forinttal sem fogok többet kapni, de ő mégis telekürtölte a fideszes sajtót ennek az ellenkezőjével. Jó szándékkal javaslom, hogy hazugságok terjesztése helyett, inkább az ellen szólaljon fel a képviselő úr, hogy a kormány a 18 milliárd forintnyi önkormányzati bérlakásállományt 2 milliárd forintért ne herdálja el Pécsett, ezzel is 16 milliárdnyi kárt okozva a városnak, ha megszavazzák a fideszes honatyák.”

Az alábbi képernyőfotókat csatolta válaszához Csaba István.

 

 

 

Megnéztük Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Szervezeti és Működési Szabályzatát, és ahogy Csaba István is írta, tényleg nem lesz több a tiszteletdíja, mert ugyan annyi tiszteletdíj jár akkor, ha egy képviselő három bizottságnak a tagja, mintha kettőnek lenne. Ez alapján pont, hogy többletmunkát vállal plusz juttatás nélkül.

 

A fiatalabbak kedvéért leírjuk azt is, hogy ki volt az a Leopoldi:

A hetvenes évek kedvelt játékfilmében, a Keménykalap és krumpliorrban a levitézlett, egykori bohócot hívták Leopoldinak, akit a legendás színész, Páger Antal alakított.

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Forrás: Facebook / Pécsi Stop

Szerző: Pécsi Stop