Családbarát munkáltató díjat kapott az önkormányzat családsegítő központja

2020. december 16. 18:22 2020. dec. 16. 18:22

A Pécsi Család- és KarrierPont elismerését, „A családbarát foglalkoztatás iránt elkötelezett munkáltató” díjat kapott az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK). Az indoklás szerint a pécsi önkormányzat intézménye kiemelkedően teljesített a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében - írja közleményében a pécsi önkormányzat.

A Pécsi Család- és KarrierPont elismerését, „A családbarát foglalkoztatás iránt elkötelezett munkáltató” díjat kapott az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK). Az indoklás szerint a pécsi önkormányzat intézménye kiemelkedően teljesített a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében.

A Pécsi Család-és Karrierpont hároméves rendezvénysorozatot szervezett, amelynek fő célja a pécsi nők foglalkoztatási helyzetének javítása, illetve a munka és magánélet közti egyensúly fenntartásának segítése, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése volt. A 9 workshopból álló, nemrég véget ért rendezvénysorozat során külön a munkáltatóknak és külön a munkavállalóknak tartott előadások keretében ismerhették meg a résztvevők a családbarát foglalkoztatási formákat.

Az ebben a tekintetben kiemelkedő munkáltatókat a szervezők díjjal ismerték el. Az online díjátadón két pécsi vállalkozás, a Webstar Csoport Kft., illetve Deutsche Telekom IT Solutions mellett a pécsi önkormányzat intézménye, az ECSGYK vehette át a díjat.

Az idei rendkívül nehéz év az intézményünk számára, hiszen a személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokat a járványhelyzet idején is biztosítanunk kell a pécsieknek, miközben a munkatársaim döntő többsége nő, akik gyermekeiket és családtagjaikat is szeretnék biztonságban tudni a pandémia alatt. Éppen ezért már tavasszal segítettük őket abban, hogy a köznevelési intézmények bezárásának kihirdetését követő héten a megszokottól eltérő munkarendet hirdettünk a számukra. Nyáron, a járványhelyzet enyhülése után, napközis tábort szerveztünk, hogy ezzel is segítsük munkatársaink gyermekeinek napközbeni felügyeletét. A második hullám időszakára pedig kidolgoztunk egy akciótervet, aminek fontos eleme, hogy egy tavaszihoz hasonló lezárás esetén is biztosítsuk a munka és a magánélet egyensúlyát munkatársaink számára – fogalmazta meg Nagy István, az ECSGYK igazgatója.

Az önkormányzat szociális és gyermekvédelmi alapellátását biztosító intézményében 119-en dolgoznak, köztük 100-nál több nő, akiknek több mint egyharmada kiskorú gyermeket nevel. Mindannyian ugyanolyan fontosnak tartják szeretteik biztonságát, és azt, hogy az intézmény szolgáltatásai elérhetők maradjanak a lakosság számára, különösen a járvány okozta, mostani nehéz időszakban.

Forrás: Pécsi önkormányzat