Diána téri piac és környéke megújulásához várják a lakosság ötleteit

2021. február 18. 16:09 2021. feb. 18. 16:09

A Pécs Jövője Egyesület elnöke, Szekeres Gábor a Pécsmának adott interjújában mondta el, hogy uniós projektekből maradt összesen félmilliárd forint és ebből összegből szeretnék a Diána téri piacot és annak környékét felújítani.

Dr. Schmuck Roland önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Diána téri piac és a tőle északra fekvő (Izabella utca és a Karolina utca által határolt) zöldterület megújítását tervezik. Az ötletek elbírálásának folyamatában több szereplő is részt vesz. Elsősorban Dr. Schmuck Roland a terület önkormányzati képviselője, Pécs Jövője Egyesület és a Pécsi Városfejlesztési Zrt. szakmai támogatást nyújt az elbírálás menetéhez.

Az ötletek benyújtása történhet névtelenül vagy a név, lakcím, telefonszám, e-mail cím adatainak esetleges megadásával elektronikusan az info@pecsjovoje.hu e-mail címre történő megküldésével. Tárgyként/címként tüntessék fel „Diána tér ötletbörze 2021”.
Az ötleteinek benyújtásának határideje: 2021. március 15.

Szekeres Gábor a Pécsmával készült interjúban úgy fogalmazott, hogy:

A piacra vonatkozóan a lehetőségek kötöttek, a piactól északra fekvő zöldterület azonban nyílt kérdés, ezért csak erre várjuk a lakossági javaslatokat. Mindenekelőtt olyan ötleteket várunk a helyi lakóktól, amelyek a környéken élők örömét, kikapcsolódását, feltöltődését hivatottak szolgálni. Olyan ötleteket, amelyek az itt élők igényeinek kielégítését hivatottak leginkább szolgálni. Konkrétumokba bocsátkozni ugyanakkor nem kívánunk, nem akarjuk befolyásolni a dolgok kimenetét. Fontosnak tartjuk, hogy a korábban focipályaként használt, ugyanakkor napjainkban már elhanyagolt területrész, mondhatni a környék szégyenfoltja, egy célzott fejlesztéssel újra élettel töltődjön meg, voltaképpen akár egy közösségi tér bontakozzon ki, kerüljön kialakításra, ahova korosztálytól függetlenül mindenki szívesen megy le és megtalálja a számításait a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésére – fogalmazott Szekeres Gábor.

Szekeres Gábor elmondta, hogy a Pécs Jövője Egyesület fontosnak tartja a lakosággal történő kapcsolattartást és párbeszédet, ezért arra kér mindenkit, hogy kövesse az egyesület Facebook-oldalát, ahol a várost érintő ügyekről, és fontos információkról lehet tudomást szerezni.