Durván beleszállt a kormánymédia a pécsi tanárnőbe, diákjai védték meg

2022. február 2. 08:54 2022. feb. 2. 08:54

A hétfői pedagógus sztrájkról számtalan sajtóorgánum beszámolt, köztük mi is. Az már másik tény, hogy az eddigi normát követve, a kormány-közeli lapok igyekeztek úgy csinálni, mintha nem is történt volna semmilyen aggasztó dolog, illetve a hétfői sztrájk szerintük egy baloldali kreálmány.

No, ahogy az a nagykönyvben is meg van írva, a kormány kedvenc zsebpropagandistái a Megafonos „megmondóemberek” rá is ugrottak a témára. Ezen megmondóemberek egyik legfényesebb ékköve, Deák Dániel pedig úgy döntött, hogy beszól a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium pedagógusának, Vatai Évának. Deák a posztjában nehezményezte, hogy a pécsi tanárnőnek van politikai véleménye és ezt egy Freeszfe-s maszkkal fejezte ki, valamint Deák nem tudott szó nélkül elmenni a tanárnő kékre festett haja mellett sem.

Az említett poszt.

Arra viszont nem számíthatott Deák Dániel, hogy a Leőwey gimnazistái megvédik a tanárukat és kifejezik szolidaritásukat iránta azzal, hogy kék színű ruhában mennek iskolába. Ezzel a fiatalság ismét beintett a kormánypropagandának, ami azért fájó nekik, mivel az Orbán-kormány az utóbbi időszakban nagyon igyekszik a fiatalok kedvében járni, több százmillió forintot nem sajnálva erre.