Egy év alatt sem sikerült megoldani a dunakömlődi löszfalomlást

2017. december 27. 11:07 2017. dec. 27. 11:07

Egy éves jubileumát "ülhette meg" a Paks és Dunakömlőd közti löszfalomlás, tavaly december 19-én indult el a domboldal. Azóta félpályás útzár van a 6-os főúton, idén novemberben még csak a rendbetételre kiírandó közbeszerzés előkészítése folyt.

Tavaly december 19-én omlott le Paks és Dunakömlőd között a löszfal egy szakaszon az alatta futó 6-os főútra (a 107-es kilométernél), ám egy csendes jubileumon túl nem sok minden történt azóta.

Az omladékot viszonylag gyorsan eltakarították még akkor, a katasztrófavédelem és a Magyar Közút félpályás útzárat rendelt el sebességkorlátozással, a forgalmat egy jelzőlámpa irányítja a helyszínen.

Idén novemberben írtunk arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban az omlás óta eltelt szűk egy év alatt nem sikerült előrehaladni az ügyben, akkor még csak a löszfalomlás rendbetételét szolgáló közbeszerzés előkészítése folyt.

Azóta eltelt szűk két hónap, az omlás egy éves lett, ám az Útinform hírei között még mindig az érvényben lévő korlátozásoknál említik a löszfalomlás nyomán kialakult útzárat:

"Dunakömlőd és Paks közötti szakaszán a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. Az omlásveszély miatt továbbra is csak egy sávon, jelzőlámpás irányítás mellett engedik a forgalmat."