Éjszaka is horgászhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

2021. május 1. 10:15 2021. máj. 1. 10:15

A Magyar Közlöny pénteki számából derült ki, hogy a kormány a koronavírus ellen védett személyek számára engedélyezi az éjszakai horgászatot

A Magyar Országos Horgász Szövetség megkérdezése után, a regisztrált szabálykövető szabadidős, rekreációs horgásztevékenységet támogatva hozta meg ezt a kormányrendeletet

Az a védett személy, aki rendelkezik Magyar Horgászkártyával, az a kijárási tilalom idején is jogosult a „halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény, valamint azok partján tartózkodni horgászati tevékenység végezése céljából”. A horgász elhagyhatja lakóhelyét, tartózkodási vagy szálláshelyét ebből a célból. Ez  szintén vonatkozik a védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyekre is.

Tegnapi napon elértük a 4 millió beoltottat, ezért ezek a szabályok szerint változik az életünk:

  • Az új szabályok szerint a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • Akiknek védettségi igazolványuk van, este 11 óráig a vendéglátóhelyek belső terében is tartózkodhatnak és szállodába is mehetnek, ezekre a helyekre gyermekeiket is magukkal vihetik.
  • A novemberben bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
  • A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják. A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
  • A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben az üzemeltető, szolgáltató ennek nem tesz eleget, 100 ezer és 1 millió forint közötti bírsággal, vagy akár egy éves bezárással is sújtható. 


Forrás: Magyar Közlöny

Kép illusztráció, forrás: gettyimages.com