Ellenzéki többségű testülete lesz Komlónak

2019. október 13. 23:27 2019. okt. 13. 23:27

Alig száz szavazattal, de megvédte polgármesteri székét Komlón a fideszes Polics József, a város közgyűlésében azonban kisebbségbe került a kormánypárt.

A Nemzeti Választási Iroda 22 óra 51 perces adatai szerint, 81,59 százalékos feldolgozottságnál azt látni, hogy Policsra 4177-en, míg ellenzéki kihívójára, Ferenczy Tamásra 4059-en voksoltak. 

A polgármesterrel együtt 12 fős közgyűlésben azonban többségbe került a Ferenczyt is indító Komló Összeköt Egyesület került többségbe, a szervezetnek hét delegáltja - Kispál László, dr. Barbarics Ildikó, dr. Pál Gabriella, Gerencsér Ágnes, Jurinovits Miklós, Jégl Zoltán, valamint kompenzációs listáról Ferencty Tamás - került be a testületbe. Magyarán Policsnak ellenzékben kell irányítania a várost.

Pécsett teljes fordulat történt: a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje, Péterffy Attila közel hatezer szavazattal verte a Fidesz által delegált Vári Attilát. A 18 körzetből 16-ot vitt az ellenzék, a kormánypárt kompenzációs listáról öt képviselőt juttathat a két körzetben nyertes politikusa mellé a közgyűlésbe. Mivel Vári az első helyen volt a kompenzációs listán, ő is a grémium munkáját erősítheti. Az LMP részéről egy fő, Kóbor József került a testületbe.

Forrás: Pécsi STOP